Yaz Kur’an Kursları Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kur’an kurslarının başlaması vesilesiyle açılış programı düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği programa Ankara’nın çeşitli ilçelerinden yüzlerce çocuk katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda gerçekleşen programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. “Sizler bizim en aziz misafirlerimizsiniz. Bugün bizim sevinç günümüzdür” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, yaz Kur’an kurslarını ve Kur’an eğitimini son derece önemli bulduklarını kaydederek konuşmasında şu hususlara değindi:

Bugün bizim sevinç günümüz…”

Ramazan, Kur'an ve çocuk, Ramazan, Kur’an ve genç birbirine ne kadar yakışan üç kavram… Bize Kuran'ı getiren Ramazan, gençlerle, çocuklarla buluştuğu zaman bunu Allah'ın lütfu ve ikramı saymamız gerekiyor. Ben bugün sizlerin şahsında ülkemizin bütün illerinde, ilçelerinde, köylerinde, kasabalarında Kur'an öğrenmek üzere camiyle buluşan çocuklarımızı, gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Onların anne babalarını,  hocalarını yürekten kutluyorum. Bugün bizim sevinç günümüz… Diyanet İşleri Başkanlığı olarak milletimize yaptığımız en büyük hizmet, cami hizmeti kadar Kur’an hizmetidir.

“Çocuklarımızın camiyle, Kuran’la buluşmaları, dinlerini, imanlarını, peygamberlerini, ahlakı öğrenmeleri bizim en önemli hizmetimizdir…”

Milyonları bulan çocuklarımızın camiyle, Kuran’la buluşmaları, dinlerini, imanlarını, peygamberlerini, ahlakı öğrenmeleri ve bu eğitime verdiğimiz hizmet Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmetlerindendir. On yıldır Başkanlık olarak en çok bu derse çalışıyoruz. Ben Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzü, Ankara Müftülüğümüzü, Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde çocuklarımıza bu dersi vermek için hazırlanan bütün hocalarımıza, cami görevlilerimize, mihrap gönüllülerimize en kalbi şükranlarımı buradan arz ediyorum. Biz hepimiz Müftümüzle, vaizimizle, imamımızla, müezzinimizle, Kur’an kursu öğreticilerimizle yaz başlar başlamaz sizin için hazırlık yapıyoruz.

“Çocuklar, siz bizim en kıymetli misafirimizsiniz…”

Çocuklar siz bizim en kıymetli misafirimizsiniz. Allah sizi gözün nuru olarak tavsif etmiş. Sizler bizim geleceğimizsiniz, gözümüzün nurusunuz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın, imanlarını, inançlarını öğrenmeleri, Allah’ın kitabıyla tanışmaları onları daima yüceltecektir. Onların Allah'ın kitabıyla tanışmaları son derece önemlidir. Bize yeryüzünde insan olmayı öğreten kitabımızı, Allah'a kul olmayı öğreten kitabımızı, bize ahretimizi, dünyamızı tanıtan kitabımızı her çocuğumuzun, gencimizin Allah'ın kitabıyla tanışması gerekiyor.

Bugün bu yaşlarda Türkiye’de 16-17 milyon çocuğumuz var. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz hepsine talibiz.

“Biz diyoruz ki, her çocuğumuz Allah’ı bilen, tabiata, insanlara bütün canlılara şefkatli, merhametli bir insan olmayı öğrensin…”

Biz diyoruz ki, bu topraklarda hiçbir Müslüman evladı, hiçbir çocuğumuz Kuran’dan mahrum bir hayat yaşamasın. Kuran’ı öğrensin tanışsın. Sadece okumayı değil, içindeki güzelliklerle tanışsın. O kitabı bize getiren Peygamber Efendimizi tanısın. İbadetleri tanısın. Allah’a ibadet etmeyi öğrensin. Aynı zamanda iyi bir evlat olmayı öğrensin. Tabiata, insanlara bütün canlılara şefkatli, merhametli bir insan olmayı öğrensin istiyoruz.

“Çocukların Allah'ın evine gelmesi, camiyle buluşması, koşturması Allah'ın Kitabı'nı okuması milletimizin en büyük sevinç kaynağıdır…”

Okullarda din dersi veriliyor. Seçmeli Kur'an ve Siyer-i Nebi var.
Ama bütün bununla beraber çocukların Allah'ın evine gelmesi, camiyle buluşması, koşturması Allah'ın Kitabı'nı okuması milletimizin en büyük sevinç kaynağıdır.

“Sevgili çocuklar, sizler Allah'ın yarattığı en değerli varlıklarsınız…”

Annelere babalara, hocalara ve sevgili gençlerimize birer cümle söylemek istiyorum. Gençler, sevgili çocuklar; Siz Allah'ın yarattığı en değerli varlıklarsınız. Allah hepinize çok özel bir mektup gönderdi. O mektubun adı Kuran'ı Kerim’dir. Sizi yoktan var eden, sizi yaratan, Anne babanızı yaratan, size her türlü nimeti veren, rabbinizin size gönderdiği özel mektup olan Kur’an-ı Kerim’i okumadan, anlamadan, onunla tanışmadan bu hayatın tadına eremezsiniz.

“Anne babalar, çocuklarınızı Kuran’dan mahrum bırakmayın…”

Sevgili Anne babalar, bir annenin babanın evladına bırakacağı en büyük miras güzel ahlaktır. İşte o güzel ahlakın kitabı olan Kur’an ile çocuklarınızı tanıştırdığınız için sizi gönülden kutluyorum. Sizden iki istirhamım olacak. Birincisi, lütfen çocuklarınızı Kuran’dan mahrum bırakmayın. Camilerdeki bu çalışmalara siz de lütfen destek olun. Hatalarımız olursa gelin söyleyin. Biz dersimize çalışıyoruz. Çocuklarımıza en güzel şefkati, merhameti göstererek, onları tatilde olduklarını göz ardı etmeden, onları yormadan gönül dünyalarına girerek Allah’ın dinini, Peygamberini öğretmeye çalışıyoruz. Siz de bize katkıda bulunun.

“Camiye gelen her çocuğumuz, her gencimiz bize Allah’ın gönderdiği aziz birer misafirdir…”

Üçüncü çağrım bu görevi hakkıyla ifa eden hocalarımıza diyorum ki, camiye gelen her çocuğumuz, her gencimiz bize Allah’ın gönderdiği aziz birer misafir. Biz onları camilerin kapısında gönlümüzün kapılarını açarak karşılamalıyız. Onların hiçbirinde camiye, Kuran’a, Allah’a, peygamberine karşı gönüllerinde iz bırakacak kötü bir söz ve davranış bizden asla sadır olmamalıdır. Her çocuğu Allah’ın özel misafiri olarak karşılamalıyız. Onlarla birlikte çocuk olarak gönül dünyalarına girerek Allah’ın kitabını en güzel şekilde öğreterek onları ülkemizi milletimizi ve İslam alemini geleceğe taşıyacak büyük insanlar olacağını dikkate alarak bu vazifeyi yerine getirmeyi Allah nasip etsin.

Yaz Kur’an kursuna katılacak öğrencilerin çeşitli etkinlikler düzenlediği programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, Dr. Ekrem Keleş, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara İl Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı ve Diyanet İşleri Başkanlığının üst düzey yöneticileriyle birlikte yüzlerce çocuk katıldı.

 
Fotoğraflar
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mescid-i Nebevi'de Türkçe Hutbe dönemiÖnceki Haber

Mescid-i Nebevi'de Türkçe Hutbe dönemi

Diyanet İşleri Başkanlığı Hicri Takvim Birliği Kongre İlanıSonraki Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı Hicri Takvim B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!