Ardında İz Bırakan Bir İmam Nejdet Aydoğdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardında İz Bırakan Bir İmam Nejdet Aydoğdu
Uzun yıllar Karaman'da ve yurt dışında İmam Hatiplik görevi yapan Nejdet Aydoğdu görev yaptığı Mersin'in Anamur ilçesinde geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu vefat etti. Ardından hayırla yad ettiren rahmetliyi karamandan.com sitesi yazarı Necdet Baştoklu yazdı. "Her Doğan Ölmeye Adaydır, Her ölüm Erken Ölümdür"

Zeynel Abidin (rha) hazretleri, fakirlere erzak taşımaktan sırtı urgan yarası olmuş. Bir gece Rahmeti Rahmana kavuşması müteakip sabah salası verilirken Bağdatlılar evlerinin kapısına çıkar. Miskinler evlerinin önünde erzaklarının bırakılmadığını görünce eyvah velinimetimiz sahibimiz ve seyidimiz vefat etti bize kim erzak getirecek diye ağlamaya başlarlar. Güzel olmasaydı hiç ölür müydü Peygamber. Mevlana hazretlerinin dediği gibi şeb-i aruz sevgiliye kavuşma düğün gecesi.

Hocam, gardaşım, adaşım ve gönüldaşım Rabb’ına kavuştu.

Yıl 1996 Beydilli köyüne göreve gitmiştim. Köyde muhtar olmayınca imam hatip arkadaşı sordum. Hemen geldi. İşlerimiz bitinceye kadar bize yardımcı oldu. Başlayan dostluk artarak devam etti. Karaman merkeze tayini olunca sevindik. İrtibatımız ve hizmetlerimiz artarak devam etti. Hocam uzun süre emek ve hizmet verdiği köylüleriyle de irtibatı kesmeyip acı ve sevinçlerini paylaşmaya devam etmiştir.

Öğle ve ikindi namazları öncesi verdiği vaazlar hep heyecanla takip edilirdi. Namaza verdiği önem çok büyüktü. Cami yakınlarında kahve haneye giderek insanların oyunu bırakmalarını ve namaza gelmelerini tebliğ etmiş. Oyuna namazı kıldıktan sonra devam edebilirsiniz dermiş. Her Cuma namazını müteakip çarşı esnafını ziyaret ederek Cuma bayramlarını tebrik ederken hastaları, umre ve acıların ziyaretlerini yerine getirmiş. Fakirlerin ihtiyaçlarını evlerinde bizzat tespit ederek büyük gizlilik içinde teslim etmiştir. Ramazanda toplu iftar organizasyonu, teravihlerdeki coşku, sabah namazlarında ki huzur artarak devam etmiş. Her yaştaki Müslümana cami de iş yerinde hatta evinde kuran öğretme hizmetine zaman mefhumu gözetmeksizin gayret göstermiştir. Verdiği din hizmetlerinden hiçbir zaman hediye kabul etmeyip en büyük hediyeleri de kuran öğrenenlere vermiştir.

Bir düğünden davet gelse “gitmesek ayıp olur diye gidiyoruz da, Rabb’ımın günde beş vakit namaz davetine gitmeyince ayıp olmuyor mu” kibarı kelamını sık sık tekrar ederdi.

Dokuz eylül hukuk fakültesi mezunu olarak, başta Avukatlık, hâkim, savcı ve camiasında pek çok makama gelebilecek konumuna rağmen MİHRAP Peygamber efendimizin makamı ve emanetidir hizmet yeridir diye görevini ve gelirini terfi ettirmemiştir.

Günışığı derneğinde beraber katlardan çok beyaz eşya indirdik. Beyaz eşya belki çalışmaz diye önce has soğumaya servise getirir tamir ve bakımlarını yaptırdıktan sonra elleriyle ihtiyaç sahiplerinin evlerine bizzat kurardı.

Karamana yeni gelen bir aileyi hocamın camisine yönlendirirler. Hocam camide talebelerine ders vermektedir. Suriyeli ailenin ayağında yazlık ayakkabı vardır. Kucaklarındaki çocuk morarmış ve devamlı ağlamaktadır. Hocam ısıtıcıyı açarak misafirlerini ısıttı. Yemek ikram etti. Müşterek tanıdığımız Suriyeli Abdulrezzak abimizin yanına gittik. Misafirimizi teslim ettik. Vedalaşırken hocamın üzerindeki tüm parasını misafirimizin cebine koyduğunu gördüm. Dışarı çıktık hocam ın gözleri yaşardı dudakları büzüldü. Birbirimize sarılıp ağlaşarak vedalaştık.

Sabah namazını müteakip eve giderken heykelin bulunduğu parkta elinde yem poşeti ve su bidonu. Ağaçların dibine yem bırakıp yerleştirdiği su kaplarına su dolduruyordu. Selam verdim hal hatırdan sonra keşke kedi ve köpeklere de yem bırakabilsek dedim.  Evet, onlarında özel yerlerinde yem ve pay bırakıyoruz dedi çok duygulandım.

Adaşım biz seni çok sevdik. Rabb’ım seni daha çok sevdiği için yanına aldı. Sen bir iyilikten sonra diğer bir iyiliği düşünürdün. Yüzün her zaman tebessüm ederdi. Kâfir ve münafıklar seni tabi ki sevmezdi. Sen İslam ı en güzel şekilde yaşadın. Temsil ve tatbiki hizmetini yerine getirdin. Cenaze namazın şuurlu çok kalabalık cemaatin nasıl bilirsiniz sorusuna çok iyi biliriz cevabıyla yer gök inledi. Son görüşmemizde sağlığım müsait değil Anamur a gidiyorum demiştin. Demek ki ahiret hazırlığı yapıyormuşsun. Yokluğun belli oldu.  Mustafa, berber Ramazan, bakkal tüm sevenlerin ve abilerimle seni unutmayacağız ve de unutmayacağız. Örnek hizmetlerini kaldığı yerden devam ettireceğiz. Fatihalar  ihlaslar ve Yasinlerle  seni her zaman yad edeceğiz..

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Ajanslar

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yurt dışına kaçan imam meslekten ihraç edildiÖnceki Haber

Yurt dışına kaçan imam meslekten ihraç e...

Üniversitede peçeyi yasaklamayacağız!Sonraki Haber

Üniversitede peçeyi yasaklamayacağız!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!