Balıkesir Diyanet-Sen Şubesi İl Divanını Gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir Diyanet-Sen Şubesi İl Divanını Gerçekleştirdi
Balıkesir Milletvekili Adil Çelik ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız' ın katılımlarıyla Diyanet-Sen Balıkesir Şubesi'nin il divan toplantısı gerçekleştirildi.

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Diyanet-Sen Genel Sekreteri Hacıbey Özkan, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gür, Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, Eğitim-Bir-Sen 2 No.lu Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aydın, şube yönetimleri, kadınlar komisyonu, ilçe temsilcileri ve üyelerin katıldığı toplantıda konuşan Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa
Balikesirde 1300 e yaklaşan üyemizle, Türkiye genelinde 90.000 e ulaşan üyemizle, Memur-Sen olarak 1.100.000 üyemizle hakkın haklının mazlumun ve mağdurun yanında yer almaya,
Milli ve manevi değerlerimize savaş açanların, zalimlerin ve hainlerin daima karşısında durmaya devam edeceğiz. Diyanet-Sen olarak 1998 yılında kurulduk. 2004 yılında yetkiyi aldık. Elhamdülillah 19. kez yetkiliyiz.  Din Görevlileri için 2004 yılı milattır. Bu tarihe kadar hiçbir kazanım elde edilememiştir. Bu tarihten sonra elde ettiğimiz kazanımların hepsinin altında Diyanet-Sen' in imzası vardır. Sadece üyemize değil tüm personele kazandırmaya devam edeceğiz. Son kazanımımız da 3600 ek göstergedir. Geçmişte mücadelesini verdiğimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2018 yılında gündeme getirdiği, 3600 Ek göstergenin toplu sözleşme maddesine dahil edilmesini sağlayarak kazanıma dönüşmesine vesile olan, Ön lisans mezunları listede yok denildiğinde Sayın Binali Yıldırım beyle, Ak Parti genel başkan yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş beyle, Çalışma bakanı Vedat Bilgin ve siyasi iradenin öncüleriyle görüşen ve önlisans mezunlarının dahil edilmesine öncülük eden, Sayın Genel Başkanım Ali Yıldız bey ve ekibine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.  
46 yıllık ömrümde 15 iktidar değişiminde siyasi liderlerin seçim öncesi verdiği sözlerinin hiç birini yerine getirmediklerine şahit oldum. 21 yıllık iktidarı döneminde verdiği sözlerin tamamını yerine getirerek dünya siyasetine damga vuran, verdiği sözlerden biri olan 3600 ek göstergeyi kanunlaştıran Sayın Cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. İşin mutfağında yer alan, taleplerimizle özel olarak ilgilenen, daima yanımızda hissettiğimiz, 3600 ek gösterge çalışmalarının kanunlaştığı TBMM' mizin değerli milletvekili Sayın Adil Çelik beye huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum." dedi.
Genel Başkan Ali Yıldız “Üyelerimiz, teşkilatlarımız, genel merkezimiz hepsi bir bütün. Üyeler olmadan teşkilat olmuyor, teşkilat olmadan üyeler bir arada olamıyor. Güç ancak birlikten doğuyor. Bu güç doğru, hayırlı, ilkeli bir güç. Emeğin, ekmeğin ve alın terinin savunuculuğunu yaparken, diğer taraftan vatanını, devletini, milletini, bayrağını ve ezanını her şeyin üstünde tutuyor. Vatan, devlet, millet ve bayrak sevdasını taşırken mazlum coğrafyaların acısını yüreğinde, sorumluluğunu üzerinde hissediyor.” dedi.  

Genel Başkan Ali Yıldız yüzbinlerce din görevlisinin alın teri için çalıştıklarını ifade ederek “Diyanet-Sen yalnızca üyesi olan 89 bini aşkın din ve vakıf görevlisini düşünmüyor, aynı zamanda bütün hizmet kolu çalışanları için mücadele ediyor. Diyanet-Sen bütün din görevlilerinin sorumluluğunu üzerinde taşıyan bir teşkilattır. Bu yüzden, yükümüz ağır sorumluluğumuz büyüktür.” ifadelerini kullandı. 

Diyanet-Sen’in aynı hizmet kolundaki diğer 21 sendikanın toplamından daha fazla üye sayısına ulaştığına dikkat çeken Yıldız, “Diyanet-Sen din görevlilerinin ve vakıf çalışanlarının güvenlerini boşa çıkarmadığını bir kez daha ispatlamış oldu. Hizmet Kolu çalışanlarımızın, üyelerimizin beklenti ve taleplerini yerine getirmek için çok çalışacağız. Hep bir fazlasını yapacağız, hep bir adım ötesine geçeceğiz. Haklılığımızdan ve değerlerimizden aldığımız güçle, dün olduğu gibi, yarın da emeğin değerini bulması ve çalışma hayatının sorunlarının çözümü için azmimizi daha da artıracağız” şeklinde konuştu. Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, din görevlilerinin toplum içindeki önemini gösteren şu ifadelerde bulundu. "Kapatma davası, gezi eylemleri, 17-25 Aralık süreci, 15 Temmuz hain darbe girişiminde sahalarda Memur-Sen ve Diyanet-Sen vardı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde aziz milletimizi meydanlara davet eden sizlersiniz. Onun için kimse sizi görmemezlikten gelemez. Sizin önemli bir misyonunuz var. Din Görevlisi  topluma örnek olan insan olmalıdır. Sizler parmakla gösterilmelisiniz. Siz işinizi güzel yaptığınızda toplumda manevi ve ahlaki düzelme gerçekleşecektir. Yaz kurslarına, 4-6 kurslarına gelen bir evladımıza, vatan sevgisi, helal, haram, kul hakkı tam olarak öğretildiğinde, bu evladımız ne iş yaparsa yapsın, hangi makama gelirse gelsin, geçmişte sizden aldığı ahlakla yanlışa düşmeyecektir. Onun için sizin göreviniz çok önemlidir"
Sonrasında soru cevap kısmına geçilerek, İlçe başkanlarının talep ve temennileri ile toplantı sona erdi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hafızlık Tespit Sınavı DuyurusuÖnceki Haber

Hafızlık Tespit Sınavı Duyurusu

Yok artık! Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimi için ihraç talebi!Sonraki Haber

Yok artık! Erdoğan'ın ziyaret ettiği cem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!