Diyanet 9 Bin 500 Personel Alımını Geciktirmemeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet 9 Bin 500 Personel Alımını Geciktirmemeli
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın aralarında Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin GÜL’ün de bulunduğu sendika genel başkanlarıyla yapmış olduğu İstişare toplantısında, 2020 yılı içerisinde 4000 İ.H, 5000 KKÖ, 500 MK toplam 9.500 personelin alımının yapılacağını sendika genel başkanlarına ifade etmişti.

Katıldığı bir televizyon programında Başkan Erbaş, 2020 yılı personel alımına yönelik ilgili makamlardan talepte bulunduklarını ve her an alım olabileceğini işaret etmiş ve adaylara sınavlara hazırlanmaları tavsiyesinde bulunmuştu.

Aynı günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın aralarında Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin GÜL’ün de bulunduğu sendika genel başkanlarıyla yapmış olduğu İstişare toplantısında, 2020 yılı içerisinde 4000 İ.H, 5000 KKÖ, 500 MK toplam 9.500 personelin alımının yapılacağını sendika genel başkanlarına ifade etmişti.

Normalleşme Süreci Dikkatle Takip Edilmeli

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Vefa Destek Gruplarında yaklaşık 70.000 Diyanet gönüllüsünün 7/24 demeden milletimizin hizmetinde bulunmaları, milletimizin gönlünü fethetmiş ve büyük teveccühe mazhar olmuştu.

Dört aşamalı normalleşme sürecinin açıklandığı bu günlerde, uzun zamandır camilerin Cuma namazı dahil cemaatle namaza kapalı oluşu nedeniyle milletimiz, bir an önce cemaatle namazların kılınacağı günleri özlemle beklemektedir.

Binlerce Camii ve Mescit Din Görevlisi Bekliyor

Dolayısıyla Covid-19 sonrası tüm cami ve mescitlerin açılacağı düşünüldüğünde, yaklaşık 15 bin caminin kadrosunun boş olduğu ve atama beklediği bir ortamda, bu camilerde ciddi din görevlisi sıkıntısı yaşanacaktır. Aynı şekilde Kur’an kurslarında da ciddi rakamlarda kadro boşluğu bulunmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı il, ilçe ve köy camilerimizin kadrolarının boş olması halkımız ve devletimizin milli güvenliği açısından da büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Halkımızın dişinden tırnağından artırarak yaptırdığı camilerimiz görevli beklemektedir. Din hizmetlerinin ehil ellerde sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için bu kadrolar ivedilikle doldurulmalıdır.

Camilerimiz Yetkisiz Kişilerin Eline Bırakılmamalı

Atama yapılmayan ve resmi din görevlisi olmayan camilerde ki yetkisiz, resmiyeti olmayan imamların faaliyetleri nedeniyle, geçmişte yaşadığımız acı tecrübe göz önüne alınmalı ve ivedilikle söz verilen 9.500 diyanet personeli alımı bir an önce yapılmalıdır.

 

Mil-Diyanet Sen

Yönetim Kurulu

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet İşleri Başkanlığı Sözlü Mülakat Tarihlerini İlan EtmelidirÖnceki Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı Sözlü Mülakat...

Kadın imam kendi camisinde göreve başladıSonraki Haber

Kadın imam kendi camisinde göreve başlad...

Haber Yorumları

  • ahmet1418-05-2020 13:27

    5000 kkö alımına gerek var mı görevde olanlar bile allah için çoğu boşta. 5000 kkö yerine ehliyet liyakatli imam ve müezzin alınmalı.yetkililerde bu konuda duyarlı olmalı.unutmayalım ki İSRAFTA HARAM.....

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!