Diyanet Bir-Sen 2. Olağan Kongresi Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet Bir-Sen 2. Olağan Kongresi Yapıldı
Diyanet Bir-Sen 2. Olağan kongresi 31 Ağustos – 1 Eylül tarihlerinde Kızılcahamam’da yapıldı. 200 delegelik büyük kongrenin coşku ve heyecan içinde geçtiği görülürken, güçlü kadrosunu yenileyerek daha güçlü, istekli ve heyecanlı yeni bir ekiple yola çıkan sendikanın önümüzdeki dönemde de Diyanet’in umudu olmaya devam edeceği görüldü.

Diyanet Bir-Sen 2. Olağan kongresi 31 Ağustos – 1 Eylül tarihlerinde Kızılcahamam’da yapıldı. 200 delegelik büyük kongrenin coşku ve heyecan içinde geçtiği görülürken, güçlü kadrosunu yenileyerek daha güçlü, istekli ve heyecanlı yeni bir ekiple yola çıkan sendikanın önümüzdeki dönemde de Diyanet’in umudu olmaya devam edeceği görüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının idari, mesleki ve personel sorunlarını sık sık gündeme taşıyarak yetkililerin dikkatine sunan, aynı zamanda bu sorunlara çözüm üreten ve projelerini en yetkili makamlara ileten Diyanet Bir-Sen’in, din görevlileri başta olmak üzere tüm çalışanların yanında olduğu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğine dikkat çekildi.

Toplantının açış konuşmasında delegelere hitap eden Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Diyanet Bir-Sen’in güçlü bir kadroyla sendikal hizmetlerine devam edeceğini söyledi. Teşkilatın sorunlarını yakından bilen, derdine ortak olan, çözüm üreten, siyaset üstü sendikal anlayışla kimsenin ne dediğine ne yaptığına bakmadan doğru çizgide yol almaya devam edeceklerinin altını çizerken, zaman zaman ülkemizin iç ve dış sorunlarıyla ilgili görüşlerini de açıklayarak uluslararası bir sendikal anlayışta olduklarının altını çizdi.

Ümmet bilincinin yeniden inşası için Hükümetin bu konuda attığı adımları desteklediklerini ifade eden Türüt, ümmetimizin mazlum ve mağdur fertlerinin umudunun Türkiye olduğunu, bu nedenle yapılan hizmetlerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Bu çerçevede Diyanet Bir-Sen’in Türk sendikacılığında önemli bir yerinin olduğunu hatırlatan Hasan Türüt şunları söyledi:

“Diyanet Bir-Sen; birliğin, beraberliğin ve davanın sendikasıdır. Davamız; Kur’an, sünnet, vatan ve bayraktır; ülkemizin kalkınması, milletimizin refah ve huzur içinde yaşamasıdır. Bu kutsal davanın içinde yer alıp mücadele etmek Peygamber Efendimiz aleyhisselatu vesselem’in yolundan gitmektir, bu davanın dışında kalmak ise ihanettir! Sendika olarak bu ulvi dava uğruna gecemizi gündüzümüze katarak özverili bir şekilde çalışmak, tüm gayretlerimizi ortaya koyarak hizmet etmek davaya hizmet etmek demektir. Biz, davaya hizmetin peşindeyiz. Davamızın ana unsuru İslam’ı yüceltmek ve insana hizmet etmektir. Nitekim bu düşüncemizi sendikamızın logosunda da inşa ettik. Dünya haritası üzerinde camilerin gemi şeklinde olması, sürekli davaya hizmet halinde olduğumuzu ve olacağımızı ifade eder. Camiamızın birlik ve beraberliğini de sendikamıza isim olarak tespit ettik.

Herkes bilmelidir ki Diyanet Bir-Sen sıradan bir sendika değildir, alelade oluşmuş bir sendikal anlayışta değildir. Diyanet Bir-Sen; plan, proje üreten, ümmete ve Müslümanlara hizmet etmek için mücadele eden bir sendikadır. 2. Olağan kongremizi yaptığımız bugünlerde üye sayımızın hızla çoğalması, Diyanet camiasında bizi takip eden tüm personelin bize teveccühünün bir göstergesidir. Diyanet Bir-Sen farklı bir sendikadır; 2019’un son çeyreğinde 2020 yılının gündemini Ayasofya olarak belirlemiştik ve bunu da 2020 yılı takvimine koymuştuk. 2019’da Ayasofya’yı programına koyan başka hiçbir sendika yoktur. Bunlar rastlantı değildir. Bu, sendikamızın kararlılığını göstermektedir.  Diyanet Bir-Sen rastlantılarla hareket etmeyen, öngörülü, önceden ileriyi gören, kararlı, ilkeli ve bu doğrultuda hareket eden bir sendikadır. Ayasofya’nın aslına rücu etmesi için büyük mücadele verdik. Etkinkamuoyu oluşturduk. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı, çeşitli dernekler ve sivil toplum kuruluşlarına verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Elhamdülillah, Ayasofya konusunda amacımıza ulaştık. Aynı kararlılıkla şimdi de sıra İstanbul Sözleşmesi denen Avrupa Konseyi’nin toplumumuzu çökertme projesinin önünü kesmektir. Bunu da inşallah başaracağız.

İçinde bulunduğumuz Hicri yılbaşının, mübarek Muharrem ayının ve bin bir umut ve heyecan içinde ifa ettiğimiz Aşure günümüzün de âlem-i İslam için hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Dinimizce kutsal kabul ettiğimiz bu mübarek yıl, ay ve gün içinde; yine bu günlerde coşku ve heyecan içinde kutladığımız Malazgirt Zaferinin yine aynı coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zaferinin yeni zaferlerin haberci olması temennisiyle Rabbime dua ediyor ve diliyorum.

Yeryüzünde Müslümanların ve İslam’a uygun yaşamanın adı; İslam coğrafyasında kanı akan, ezilen, üzülen, mağdur ve mazlum olarak görülüp anıldığı acı bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir durumda karanlığı aydınlığa çeviren, zulmün yerine adaleti emreden, haksızlık yerine hakkaniyeti öngören, beşeriyeti, yaradılış gayesine davet eden ve hatta emreden bir dinin mensupları böyle acı çekmemeli. Bu nedenle birliğimizi tesis etmeli, gücümüze güç katmalı, mazlum ve mağdurlar adına haykırmalıyız! İslam âleminin sorunları sorunumuz, acısı acımız, sevinci sevincimiz olmadıkça “elhamdülillah Müslümanım” demeye hakkımız yoktur. Bu nedenle inancımızı güçlü tutmalıyız. Allah’a sığınarak çalışmalıyız.

Bu vesileyle 2. Olağan kongremizin hayırlı hizmetlere vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum. Rabbim cümlemize, rızasına uygun mücadele ve hizmet etmeyi nasip eylesin. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah, hepinizden razı olsun.”

Hasan Türüt, sendikanın kurulduğu tarihten bugüne kadar yaptıkları hizmetleri açıklarken delegelerden büyük alkış aldı.

Delegelerden bazıları söz alarak, sendikanın amacı ve hizmetleriyle ilgili görüşlerini açıkladılar.

Genel Başkan Yardımcısı Mesut Çakıroğlu’nun hazırladığı Diyanet Bir-Sen’ın tanıtımı ve bugüne kadar sendikanın görev ve sorumluluklarının, vizyon ve misyonunun anlatıldığı bir slayt gösterisi sunumu yapıldı.

Tek listeyle gidilen kongrenin sakin ve huzurlu geçtiği gözlenirken, delegelerin oylarına sunulan tüm raporlar ibra edildi.

Diyanet Bir-Sen’in yeni yönetimi aşağıdaki gibi sonuçlandı.

 

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

  1. Hasan TÜRÜT              :(Genel Başkan)
  2. Mehmet KUMAŞ          : (Genel Başkan Vekili, Genel Sekreter)
  3. Hamdullah SİLİNDİR   :(Genel Teşkilatlandırma Sekreteri)
  4. Mesut ÇAKIROĞLU    :(Genel İdari ve Mali İşler Sekreteri)
  5. Davut DAĞ                   : (Genel eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri)
  6. Veli EKİN                     : (Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri)
  7. Mahmut BOZKUŞ        : (Genel Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreteri)

 

YÖNETİM KURULU YEDEK

  1. Hüseyin KESKİN
  2. Yaşar KÜÇÜKOĞLU
  3. TUNCAY BOZYURT
  4. Yusuf FERŞATEFENDİOĞLU
  5. Mahmut KAYA
  6. Yunus Emre KARADAĞ
  7. Muhammet KOCAMAN

 

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER

  1. Lokman AYDIN
  2. Hüseyin TÜRÜT
  3. Ramazan ŞAHİN
  4. Hasan YİĞİT
  5. ADEM aladağ

DENETLEME KURULU YEDEK

  1. Yüksel KAZANCI
  2. Mahmut DEMİRBAŞ
  3. Mustafa AVCI
  4. Mehmet ÜLGEN
  5. Salim SOYLU

DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELER

  1. İsmail MERGEN
  2. Kenan ER
  3. Resul CAN
  4. Mustafa BÖLÜKBAŞI
  5. Fatih BALBABA

DİSİPLİN KURULU YEDEK

  1. Murat ORHAN
  2. Murat TAT
  3. Samih ŞİMŞEK
  4. Hakan DİNLER
  5. Hüseyin GÜNEY

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet 4-6 Yaş Kur'an kursları Gelir-Gider Usul ve EsaslarıÖnceki Haber

Diyanet 4-6 Yaş Kur'an kursları Gelir-Gi...

Peygamberimize Hakaret Eden Kişi Tekrar GözaltındaSonraki Haber

Peygamberimize Hakaret Eden Kişi Tekrar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!