Hadsiz Hadi Özışık'a sert tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hadsiz Hadi Özışık'a sert tepki
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, "Anayasa'da İslam olsun" dediği için Profesör Doktor Mehmet Boynukalın'a hakarette bulunan Gazeteci Hadi Özışık'a tepki göstererek "haddini bil" ifadesini kullandı. Güldemir, "Din görevlileri bu ülkenin vatandaşı ve yapılacak yeni anayasayla ilgili görüşlerini diğer vatandaşlarımız gibi söyleme hakkına sahiptir" dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, yeni anayasa bu ülke için büyük bir imkandır. Bu fırsat yersiz tartışmalarla, haddi aşan eleştirilerle gölgelenmemelidir” dedi.

Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmamı, İslam Hukuku Profesörü Mehmet Boynukalın'ı hedef alarak, ağza alınmayacak sözlerle hakaretde bulunan Gazeteci Hadi Özışık’ın bu tavrını eleştiren Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir “Yeni anayasa bu ülke için büyük bir imkandır. Demokratik teamüller çerçevesinde tartışıla bilmeli ve bu milletin milli manevi değerlerine, kültürüne uygun demokratik bir halk anayasası için herkes fikrini söyleye bilmelidir. Tarşıtma ve eleştiri kültülürü olması gereken bir gazetecinin Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmamı, İslam Hukuku Profesörü Mehmet Boynukalın' ın twitter hesabından, "1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslamdı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün." Paylaşımına öyle hadsiz hakaretlerde bulundu ki dönüp hakaretlerine kendisi baktığında sözlerini, üslubunun çirkinliğini kendisi de görmüş olacak ki gelen tepkiler üzerine özür dileyerek konuyla ilgili videosunuda yayından kaldırdı.”ifadelerini kullandı.

“Din görevlileri bu ülkenin vatandaşı ve yapılacak yeni anayasa ilgili görüşlerini tüm diğer vatandaşlarımız gibi din görevlileri de söyleme hakkına sahiptir” diyen Güldemir “Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmamı, İslam Hukuku Profesörü Mehmet Boynukalın hocamız doktorasını İslam hukuku alanında yapmış bir ilim adamıdır. Yeni anayasa ile ilgili görüş söylemesi gayet doğal ve konunun ehli bir akademisyendir. İmam olması onun sadece 5 vakit namaz kıldırması ve hiçbir konuda fikir beyan edememesi anlamına gelmez. Zaten hocamız anayasa ile ilgili fikrini cami kürsüsünden değil sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yapmıştır. Bu tür gereksiz tarşıtmalar yerine enerjimizi, bilgimizi, zamanımızı yeni, sivil, demokratik bir anayasanın oluşması için harcamamız çok daha yararlı olacaktır kanaatindeyim” ifadelerine yer verdi.

DİYANET-SEN

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teşkilatımız salgınla mücadelede sürecin en aktif kurumlarından olduÖnceki Haber

Teşkilatımız salgınla mücadelede sürecin...

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Haber Yorumları

  • ademoğlu16-02-2021 16:02

    anayasada islam olsun sözüne kızan şahıs islamın şiarı olan sakalı neden suretinde bulundurur

  • Kapöan16-02-2021 07:20

    Sendikalar hocayı daha gör sesle savunmaları gerekir

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!