İmam Şimşek’in Karla İmtihanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmam Şimşek’in Karla İmtihanı
Cami İmam Şimşek, Kardan Camiye Gelemeyen Cemaatin Yollarını Açıyor

Cami İmam Şimşek, Kardan Camiye Gelemeyen Cemaatin Yollarını Açıyor

Adana’da görev yapan cami imamı, yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanması sonucu camiye gelemeyen cemaatin yollarını açıyor.

Adana’nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Doğanbeyli camiinde görev yapan Cami İmamı Hafız Yasin Şimşek, yoğun kar yağışı sonrası yolların kapanması sonucu camiye gelemeyen cemaatin yollarını açarak camiye gelmelerine yardımcı oluyor. Cami İmamı Yasin Şimşek elinde kürek ile camiye gelmek isteyen cemaatin yollarını kürüyerek, cemaatin camiye ulaşmasını sağlıyor.

Cami İmamı Şimşek, Tufanbeyli’ye bağlı Doğanbeyli Köyünde görev yaptığını belirterek, görev yaptığı bölgenin kış ayında yoğun kar yağışına maruz kaldığını söyledi. Köylerinde ikamet eden özellikle yaşlıların camiye gelmekte sorun yaşadıklarını ifade eden Cami İmamı şimşek, “Yağan kar, bazen bir metre veya daha fazla yağdığında cami cemaatimizin camiye gelmesi zor oluyor. Kürekle yolları açma vazifesi yine bize düşüyor. ‘Bana ne demek’ biz görevlilere yakışmaz. Onların rahat yürümesi için sıkıntı çekmemeleri adına her türlü zorluğa göğüs germemiz lazım. Onlar bizim cemaat, sevabı almamıza sebep olan kıymete şayan insanlardır.” dedi.

Kış mevsiminin köylerinde çok zor geçtiğini fakat köylerindeki birlik ve beraberlik nedeniyle bu zorlukları hiçbir zarar görmeden aştıklarını söyleyen Cami İmamı Şimşek, “Kış sezonu zor geçse de aramızdaki birlik, beraberlik ve dayanışma bizlerin bu durumdan hamdolsun hiçbir zarar görmeden neticelenmesine büyük katkısı vardır. Çünkü cami, cemaate ve imam saç ayak gibidir. Birbirine her daim bağlı olmak zorundadırlar. Allah kimseye gücünün yetmeyeceği yükü yüklemez. Mevla’m tüm din gönüllüsü kardeşlerime kolaylıklar versin” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan uluslararası Kudüs toplantısıÖnceki Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan uluslarar...

Ağrılı Nusret Hoca Hakk'a kavuştuSonraki Haber

Ağrılı Nusret Hoca Hakk'a kavuştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!