İmamı darp eden muhtar görevden alınsın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elazığ'da bir muhtarın Cami Görevlisini dövdüğü haberi üzerine açıklama yapan Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, "bahse konu muhtar görevden alınsın" dedi.

MİL DİYANET SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:

Elazığ merkez Bölüklü köyü camii imam hatibi Ömer Sönmez önceki gün cami içinde yaz Kur’an kursu öğrencilerine Kur’an eğitimi verirken, köy muhtarı Hasan Koçak, oğlu ve yakınları tarafından cami içerisinde ve öğrencilerinin gözü önünde saldırıya uğrayarak ciddi şekilde darp edilerek hastanelik oldu.

Mil Diyanet Sen Elazığ il başkanımızın bu çirkin saldırı hadisesini genel merkezimize bildirmesi sonrasında, İvedilikle tüm yasal ve hukuki işlemleri başlattık. Din görevlisi kardeşimizin hastaneden aldığı darp raporu vb. evraklar avukatlarımız tarafından ilgili savcılıklar nezdinde dava açılarak yasal işlemler başlatılmıştır. Dolayısıyla din görevlisi kardeşimiz Ömer Sönmez’i arayarak hem geçmiş olsun dileklerinde bulunduk, hem de avukatlarımızı harekete geçirerek gerekli hukuki iş ve işlemleri başlattık.

OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Elazığ’da din görevlimiz Ömer Sönmez’e yönelik gerçekleşen bu menfur olayı kınıyor, gerekli yasal ve hukuki işlemleri başlattığımızı, bu kabil saldırılar karşısında artık Mil Diyanet Sen olarak din görevlilerimizin arkasında olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

DİN BİR SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

CAMİ GÖREVLİSİNE YAPILAN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

Çalışan-Sen ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Elazığ ilinde bir Muhtarın Cami Görevlisini dövdüğü haberi üzerine şunları söyledi: 

Muhtarların görevi artık cami görevlilerini tartaklamak mı?

Sorumluluğunun bilincinde olmayan muhtarın, din görevlisine karşı yapmış olduğu hakaret karşılıksız kalmamalıdır. Din-Bir-Sen olarak önceden de bu ve buna benzer olayların yaşandığı biliyoruz ve yetkililere çağrımız bu olayların biran önce son bulmasıdır. Cami dernek yöneticileriyle, bazı muhtarların işgüzarlıkları artık çekilmez bir hal almaktadır. Oysa cami görevlileri ne muhtarların ne de cami derneklerinin personelidir. Cami görevlileri milli birlik ve beraberliğimizin manevi unsurları, güzel dinimizi anlatan ve yaşayarak öğretenlerdir.

Özdemir, son derece özverili bir şekilde görevini yapan cami görevlilerimiz her türlü saygıyı görmesi gerekmektedir.

Devletimizi temsil etmiş olmalarına rağmen saygı sınırlarını aşarak cami görevlisine karşı yapmış olduğu ahlaksız hareketten dolayı bahse konu olan muhtarın, görevden alınması ve gerekli hukuki işlemlerin başlatılması gerekmektedir.

 

Kaynak:Dini Haberler


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afetlere karşı 90 bin camide eller duaya kalkacakÖnceki Haber

Afetlere karşı 90 bin camide eller duaya...

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!