İnsan fıtratına aykırı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karma eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Eğitimci Davut Yavuz, "Karma eğitim, insan fıtratına aykırı bir durumdur. Dünya tekli eğitimdeki yüksek başarı oranını gördüğü için karma eğitimden vazgeçti." dedi.

Eğitimci Davut Yavuz, karma eğitimden vazgeçilmesi gerekliliği hususunda, yeniakit.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Laik unsurların karma eğitim sistemini kadın erkek ayrımı olarak ele aldığını belirten Yavuz, "Bilimsel açıdan bakıldığında karma eğitim özellikle kız öğrenciler için çok zararlı." dedi. Bunun sebebini de, "Erkekler daha yüksek fiziki güce sahip olduğu için kızlara baskınlık kuruyorlar." diyerek anlattı.

'Cinsiyet eşitliği doğal yapıya aykırı'

Cinsiyet eşitliğinin doğal yapıya aykırı olduğunu söyleyen Yavuz, "Toplumumuza baktığımız zaman, kadın ve erkek biraraya geldiğinde bile bir tarafta kadınlar diğer tarafta da erkekler toplanarak ayrı ayrı sohbet ederler. Çünkü her iki cinsiyetin muhabbetleri de kendilerine göredir." ifadelerini kullandı.

'Dünya tekli eğitimdeki başarı oranını gördü'

Karma eğitimde ısrar edenlere, "Biz bu doğal yapıya karşı çıkmak zorunda mıyız?" sorusunu yönelten Yavuz, tekli eğitimin dünyadaki örneklerini de anlattı:

"Avustralya'da devlet eğitim masrafını karşılıyor. Özel okullara destek oluyor. Karma eğitim değil de tekli eğitim yapan okullara ekstra ücretler veriyor. Çünkü bu sistemde eğitimin daha başarılı olduğunu görmüşler."

'Tekli eğitim dinimiz açısından da daha uygun'

Karma eğitimin insan fıtratına aykırı olduğunu aktaran Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:

"Tekli eğitimde çocuğun aklı başka şeylerle meşgul olmuyor. Karşı cinsin baskısı ya da cazibesi tesirinde kalıp derslerini bir kenara atmıyor. Tekli eğitim bilimsel açıdan faydalı göründüğü gibi örf ve adetlerimizle dinimiz açısından da daha uygundur.”

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergün YILMAN Trafik Kazasında Hayatını KaybettiÖnceki Haber

Ergün YILMAN Trafik Kazasında Hayatını K...

SENDİKALAR BAĞIMSIZ OLMALIDIRSonraki Haber

SENDİKALAR BAĞIMSIZ OLMALIDIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!