İslam Dünyası Konya’da Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İslam Dünyası Konya’da Buluştu
İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (OICC)’nın 30. Yönetim Kurulu ve İşbirliği Fonu ile 4. Dijital Etkileşim Komitesi Toplantısı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı’nın 30. Yönetim Kurulu ve İşbirliği Fonu ile 4. Dijital Etkileşim Komitesi Toplantısı’na ev sahipliği yapıyor. Dünyadan ve Türkiye’den çeşitli şehirlerin belediye başkanları ve yöneticilerinin katıldığı toplantının açılış oturumunda konuşan Mekke Belediye Başkanı Osama Fadhul Albar, dünyada yaşanan olaylara ve özellikle İslam alemindeki sıkıntılara değinerek, İslam dininde katletmenin olmadığını, İslam’ın barış ve kardeşlik dini olduğunu söyledi.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarına da değinen Albar, “Türkiye’de yaşanan terör olayları bizim enerjimizi alıyor. Dün Konya’nın bağrından bir polisini aldı. Tüm bu olaylar karşısında bizim birleşmemiz şarttır. Konya’da düzenlenen bu konferansın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Organizasyon nedeniyle Türkiye’ye ve Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

“İSLAM, BARIŞI, SEVGİYİ, KARDEŞLİĞİ ÖĞÜTLER”
Konya’da yapılan toplantının İslam dünyası için hayırlar getirmesini dileyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İslam dünyasının sıkıntılı günler yaşadığını belirterek, oysa İslam dininin barışı, sevgiyi, kardeşliği öğütlediğini dile getirdi. Başkan Akyürek, hayatını kaydeden şehitlere Allah’tan rahmet, milletimize ve İslam dünyasına başsağlığı diledi. İslam şehirlerinin yeryüzüne vermesi gereken önemli mesajlar olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “İslam şehirleri olarak bugün 21. yüzyıl şehircilik anlayışını belirleyici bir konumda olmamız gerekiyor. Çünkü İslam başkentleri medeniyet kurmuş şehirlerdir. 21. yüzyılda da, tarihte olduğu gibi her şehircilik faaliyetlerinde en önde olmamız gerekiyor. İslam kültürü ve inancından bu altyapının olduğunu biliyoruz. İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği’nin toplantılarının bu anlayışla şehirlerimiz açısından yeni yol haritalarının, çözüm önerilerinin ortaya konulmasını vesile olmasını diliyorum. Bugün insanlık her alanda yeni bir nefese, yeni bir mesaja ihtiyaç duymaktadır. Bunu bizlerin karşılayacak müktesebatının olduğunu düşünüyorum” dedi.

"KONYA Anadolu MEDENİYETİNİ TEMSİL EDİYOR"
OICC Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadı, Konya’nın Anadolu medeniyetini temsil ettiğini, tarihi, kültürü ve gelenekleri ile önemli bir şehir olduğunu belirterek, Konya’da toplantıyı yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Konuşmasında birliğin yapısı hakkında da bilgi veren Kadı, Konya’da yapılacak toplantıların hayırlara vesile olmasını diledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, İslam coğrafyasının kaos ve kargaşa yaşadığı, insanlığın adeta can çekiştiği bu günlerde yapılan toplantıların önemine dikkat çekerek, “Huzur ve barışa giden yeni bir rota mutlaka çizilmelidir. Sorunlarımızın çözümünü kendi dışımızdakilerden asla beklememeliyiz. Renklerimiz, dillerimiz, kültürlerimiz farklı ama biz bir ümmetiz. Bu bilinci mutlaka taşımalı ve devam ettirmeliyiz” diye konuştu.
Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da, barış, sevgi, hoşgörü ve Mevlana şehri Konya’da yapılacak toplantının tüm insanlığa İslam medeniyetinin yeniden ayağa kalkışı mesajını ileteceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından OICC Genel Sekreteri Ömer Abdullah Kadı, organizasyon nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek, plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.Başkan Akyürek de, OICC Genel Sekreteri Ömer Abdullah Kadı, Mekke Belediye Başkanı Usame Fadhul Albar, Medine Belediye Başkanı Halid Bin Abdulkadir Bin HASAN Tahir ile katılımcılara hat levha hediye etti.

Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekilleri Gülseren Işık, Mehmet Babaoğlu, Necmettin ErbakanÜniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, ilçe belediye başkanları ile Türkiye’den dünyanın farklı şehirlerinden belediyelerin yöneticileri katıldı. Kaynak: Milliyet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YAZ KURAN KURSUNDA KAHVALTILI EĞİTİMÖnceki Haber

YAZ KURAN KURSUNDA KAHVALTILI EĞİTİM

Erdoğan, Kıbledağı'nın Zirvesinde İnşa Edilen Camiyi İbadete AçacakSonraki Haber

Erdoğan, Kıbledağı'nın Zirvesinde İnşa E...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!