Erdoğan, Kıbledağı'nın Zirvesinde İnşa Edilen Camiyi İbadete Açacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbledağı'nın zirvesinde inşa edilen camiyi ibadete açacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi'nde bin 200 metre rakımlı Kıbledağı'nın zirvesine inşa edilen cami ve kent ormanı projelerinin açılışı Cuma namazı sonrası gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbledağı'nın zirvesinde inşa edilen camiyi ibadete açacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi'nde bin 200 metre rakımlı Kıbledağı'nın zirvesine inşa edilen cami ve kent ormanı projelerinin açılışı Cuma namazı sonrası gerçekleştirilecek. Rize Müftülüğü, camiye imam ataması yapacak.

Kıbledağı'nun zirvesinde, yaklaşık 200 yıl önce hoca Abdullah Efendi'nin namazı kılmak için yapı inşa ettiği bilinen alana, 1910 yılında Salarhalı Sabit adlı bir imam tarafından kesme taştan cami inşa edildi. 1963 yılında Yusuf hoca tarafından restore edilen camiye patika yoldan yürüyerek çıkan vatandaşlar namaz kılıp, dua etmeye başladı. Çevre köylerden sağlanan elektrik ile sabaha kadar ışığı açık tutulan cami uzak bölgelerden bile kolaylıkla fark edilebiliyor.

ŞEMSİ PAŞA CAMİNİN AYNISI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte 2011 yılında Güneysu İlçesi'ne 9 kilometre uzaklıktaki Kıbledağı zirvesinde yer alan camiyi ziyaret etmiş, bu alanda kent ormanı projesi ile yeni bir cami yapılmasını istemişti. Bölgede başlatılan çalışma kapsamında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından alanda kent ormanı projesi gerçekleştirildi, dağın zirvesinin genişletilmesinin ardından yıkılan eski caminin yerine, Kuşkonmaz Camii olarak ta bilinen İstanbul Üsküdar Şemsi Paşa Cami projesinin aynısı inşa edildi.

FATİH CAMİİ RESTORATÖRÜ ÖZLEM DOĞAN GÖREV ALDI

Kıbledağı Cami iç restorasyonu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine daha önceİstanbul Fatih Cami? nde benzer çalışma yaptığı öğrenilen restoratör Özlem Doğan görev aldı. Özlem Doğan, caminin kitabelerinin altın varakla kaplanması için özenle bir çalışma yürüttü.

İMAM ATAMASI YAPILACAK

Edinilen bilgilere göre camiye kadro tahsis eden Rize Müftülüğü, çevresinde yerleşim yeri bulunmayan ancak yoğun ziyaretçi gelmesi beklenen camiye imam ataması yapacak. 5 vakit ezan okunacak camide ziyaretçiler imamla birlikte namazlarını kılabilecek. Kıbledağı Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cuma günü Cuma namazı sonrası ziyarete açılacak. İlk Cuma namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.Mehmet Görmez'in kıldıracağı öğrenildi.

ÇOĞUNLUKLA SİS ALTINDA

Karadeniz Bölgesi'nin en yüksekte yer alan camilerinden biri olan ve yılın yaklaşık 3 ayıkar altında kalan 1200 metre yükseklikteki Kıbledağı Camii, bölgedeki hava koşullarının sürekli değişkenliği nedeniyle yılın yarıdan fazla gününü de sis altında geçiriyor. Cami havanın açık olduğu günlerde bölgedeki tüm köylerden görülüyor.

Kaynak: Haberler.com

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İslam Dünyası Konya’da BuluştuÖnceki Haber

İslam Dünyası Konya’da Buluştu

Şahin GÜVEN'i Tanıyalım Sonraki Haber

Şahin GÜVEN'i Tanıyalım

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!