Şahin GÜVEN'i Tanıyalım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Doç. Dr. Şahin GÜVEN Özgeçmişi

Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN, 1971 yılında Afyonkarahisar'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. Kur'ân eğitimi ve Kıraat derslerini Merhum İhsan Akçeşme hocadan aldı. 1982–89 yılları arasında Afyon İmam Hatip Lisesinde öğrenim gördü.

Üniversite eğitimi için Kahire'ye gitti. 1989–93 yılları arasında Mısır el-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okudu ve bu fakültenin Tefsir bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında İslâmi ilimler alanında bazı Mısır'lı âlimlerden özel dersler aldı.

1993 yılında Kayseri'ye gelerek Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalında lisansüstü eğitimine başladı. Kayseri'nin yetiştirdiği önemli müfessir-âlimlerden birisi olan merhum Prof. Dr. Mehmet Zeki Duman hocanın danışmanlığında Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamladı. 1996 yılında Erciyes Üniversitesinde "Araştırma Görevlisi" olarak göreve başlayan hocamız, 2004 yılına kadar burada çalışmalarını sürdürdü.

2004 yılında kurumlar arası geçiş yaparak Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri İl Müftülüğünde üç yıl süreyle "Vaiz" olarak görev yaptı. Bu süre zarfında yine Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak yeni kurulmuş olan Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde "Eğitim Görevlisi" olarak çalıştı.

2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul-Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezine "Eğitim Görevlisi" olarak atandı ve 2011 yılına kadar burada görev yaptı. 2008 yılında Avustralya'nın Sidney kentine "Din Görevlisi" olarak gönderildi ve Sidney Gelibolu Camiinde bir yıl süreyle imam-hatiplik yaptı.

2011 yılının Ekim ayında tekrar Kayseri'ye dönerek Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalına "Öğretim Üyesi" olarak atandı. 2013 yılında Tefsir doçenti olan hocamız, yaklaşık üç yıldır İlahiyat Fakültesi "Dekan Yardımcılığı" görevini sürdürmekteydi. Bu arada "Fakülte Kurulu Üyesi", "Öğrenci Faaliyetleri Komisyon Başkanı" ve Türkiye Diyanet Vakfı Uluslar arası öğrencileri "Akademik Koordinatörü" olarak çalıştı. İlahiyat Fakültesi bünyesinde yayınlanan "Bilimname" dergisinin editörlüğünü, "İlahiyat Fakültesi Dergisi"nin ise editör yardımcılığını yaptı.

15.07.2015 tarihi itibariyle Kayseri İl Müftüsü olarak atanan hocamız, evli ve dört çocuk babasıdır. İl müftümüzün daha önce vermiş olduğu birçok konferans ve tefsir derslerinin yanı sıra, yayınlanmış çalışmalarından bazıları şunlardır:

Ø  Erdemli Toplumun İnşası.

Ø  Konulu Tefsir Metodu.

Ø  Kur’ân'ın Anlaşılması ve Yorumlanmasında Çokanlamlılık Sorunu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan, Kıbledağı'nın Zirvesinde İnşa Edilen Camiyi İbadete AçacakÖnceki Haber

Erdoğan, Kıbledağı'nın Zirvesinde İnşa E...

Kayseri İl Müftüsü GÜVEN Personel ve ilçeleri Tanımaya Devam EdiyorSonraki Haber

Kayseri İl Müftüsü GÜVEN Personel ve ilç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!