İslam’a ve Müslümanlara neden Hz. Peygamber üzerinden saldırılıyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmet Görmez Hoca, İslam Düşünce Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği konferanslarda son dönemde artan İslam düşmanı söylemlere odaklanıyor.

İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Mehmet Görmez, Fransa’daki hakaret karikatürleri ile tekrardan alevlenen İslam düşmanı tavır alışların mahiyeti üzerine Enstitü’nün Youtube kanalında bir program gerçekleştirdi.

Hakaret karikatürlerine Müslümanların haklı olarak gösterdikleri tepkilere karşı Batılıların “ifade özgürlüğü” söyleminin tutarlılığını sorgulayan Görmez,  “Allah’ın Peygamberi üzerinden bir ümmeti aşağılamak, kültürel bir işkencedir ve bu kabul edilemez. Sadece Hz. Peygamber değil; hiçbir peygamber, hiçbir ümmet mukaddes değerleri üzerinden aşağılanamaz. Ve hiç kimse ifade özgürlüğü kavramının arkasına sığınarak bir milletin, bir ümmetin mukaddes değerlerine hakaret edemez, küfredemez.” ifadelerini kullandı.

Allah Resulü (s)’nün Müslümanlar için ifade ettiği şeyin iyi anlaşılması gerektiğini belirten Mehmet Görmez, bu hususun anlaşılamadığı vakit problemin de ortadan kalkmayacağını söyledi. “ Hatemü’l-Enbiya Resul-i Ekrem sadece Müslümanların peygamberi değildir. Bütün âlemlerin son elçisidir ve bütün âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Aslında Hz. Muhammed’e (sas.) hakaret Adem’den Hatem’e tüm peygamberlere hakarettir. Hz. Adem’e, İbrahim’e, Musa’ya, İsa’ya hakarettir. Peygamberlerin insanlığa getirdiği tüm kutsal değerlere hakarettir.”

Düşmanca tavırlara karşı gösterilmesi gereken tavrın ilim ve hikmetle inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, Allah Resulü (s)’nün örnekliğinin bu konuda da bizlere önemli işaretler gösterdiğini ifade ederek sözlerini sonlandırıyor.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet İşleri Başkanlığından sınav duyurusuÖnceki Haber

Diyanet İşleri Başkanlığından sınav duyu...

Kuveyt Peygamber (sav)’i gayrimüslimlere tanıtmak için sanal proje gerçekleştiriyorSonraki Haber

Kuveyt Peygamber (sav)’i gayrimüslimlere...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!