İSTİFA YETMEZ, HESAP VERMELİDİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İSTİFA YETMEZ, HESAP VERMELİDİR
Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, bir televizyon kanalında İmam Hatip Lisesi mezunlarına iftira atarak aşağılayan emekli binbaşı ve yazar Erol Müretrcimler’in Haliç Üniversitesinden istifasının yeterli olmadığını, yayın yoluyla yaptığı ağır hakaretin hesabını da vermesi gerektiğini belirterek basın açıklaması yaptı.

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, bir televizyon kanalında İmam Hatip Lisesi mezunlarına iftira atarak aşağılayan emekli binbaşı ve yazar Erol Müretrcimler’in Haliç Üniversitesinden istifasının yeterli olmadığını, yayın yoluyla yaptığı ağır hakaretin hesabını da vermesi gerektiğini belirterek basın açıklaması yaptı.

Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye yönelik çabası, halkın bir bölümünü aşağılama ve ülkenin birliğini ve dirliğini bozmaya yönelik sözleri nedeniyle Erol Mütercimler denen ahlaksız adamı şiddetle kınadığını belirten Türüt, basın – yayın yoluyla işlenen suçun Youtube gibi kanallarda hâlâ erişime açık olduğunu, bu nedenle İmam Hatipliler ve onların ailelerinin bu yayından son derece üzüntü duyarak manevi olarak yıprandıklarına dikkat çekerek şöyle dedi:

“İmam Hatip Liseleri ahlaklı ve erdemli bireyler yetiştirerek bu ülkenin dini konulardaki ihtiyacını karşılamaktadır. Bu ülkenin toplumsal normlarına uygun hizmet veren İmam Hatip Liseleri ve bu okullardan mezun olanlar İslam’a hizmet eden insanlardır. Birkaç ahlaksızın taciz ve tecavüz suçları üzerinden genelleme yapılarak İmam Hatip Lisesi mezunlarını yıpratmaya yönelik bu haksız çabaları şiddetle kınıyorum. Erol Mütercimler denen şahıs kara propaganda yapmakta ve saygın kurumlara ve kişilere iftira atmaktadır.

Erol Mütercimler’in sözleri aslında bir zihniyetin düşünceleridir. Yüzyıllardır bu zihniyetin ortaya attığı fikirler, düşünceler; Kur’an-a, İslam’a ve Peygamber Efendimize yönelik sözleri, dini değerlerin uygulanmasına yönelik kanun ve yönetmelikleri, belli bir gurubun dini değerlere, dini kurumlara ve dini hizmetlere yönelik bakış açısını ortaya koymaktadır. Mütercimler, İmam Hatip Liseleri ve bu liselerden mezun olanlar hakkında ileri sürdüğü küstah sözleriyle dini değerlere ve bu değerlere gönül verip hizmet edenlere düşman olduğunu da açıkça ortaya koymuştur. Hâlbuki İmam Hatipler, bu ülkenin mayasıdır, ruhudur. Geçmişle geleceğimiz arasında köprüdürler. Halkın dini bilgi ve kültürünün gelişmesinde İmam Hatiplerin büyük katkısı vardır. Toplumun dinini doğru öğrenmesi ve öğretilmesi İmam Hatip Liseleri sayesinde gerçekleşmiştir. Bu gerçekler ortada iken Erol Mütercimler’in “o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekâr, cinsi sapık, ahlaksız" gibi haddini aşan, küstah ve ahlaksızca ifade ettiği skandal sözleri hak etmeyen İmam Hatiplerdir. İmam Hatip Liseleri, Türkiye’nin en gözde okullarındandır. Başarılı öğrenciler yetiştirmekte; spor, matematik, edebiyat, kültür-sanat vb. alanlarda ve projeleriyle gündem olarak bizleri gururlandırmaktadırlar. Mütercimler’in ifade ettiği sapıklık, ahlaksızlık ve sahtekârlık gibi ithamları kesinlikle kabul etmiyoruz ve kendisine iade ediyoruz.

Mezunu olmaktan gurur duyduğum okulumla, camiamla ve neferi olduğum dinimle alay etmeye kalkan, aşağılayan, haddini aşarak küstahça iftira atan bu şahsın saygısızlığını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu hakaret, İslam’a hizmet eden imanlı nesli son derece yaralamış ve üzmüştür. ‘Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye’, sözü bu ve bunun gibi düşünenler için söylenmiş bir sözdür.

Ortada başka bir gerçek var: Türkiye Cumhuriyeti Devletini dünyada söz sahibi yapan, ülkemizin kalkınması, milletimizin refah ve huzur içinde yaşaması için mücadele eden Sayın Cumhurbaşkanımız da bir İmam Hatiplidir. 18 yıldır ülkemizin dünyada geldiği nokta, Cumhuriyet kurulduğundan bu yana geldiği en uç noktadır. Teknoloji, ilim, bilim, edebiyat, kültür-sanat vb. alanlarda gösterilen başarı bir İmam Hatip Lisesi mezununun yönetiminde gerçekleşmiştir. Bunları göz ardı eden ve kendi sahtekârlığını bu ülkenin saygın bir kesimine yüklemeye çalışan Erol Mütercimler’in en ağır şekilde cezalandırılması; aşağılanan, yıpratılmaya çalışılan ve karalanan İmam Hatiplileri ve İmam Hatip Liselerinin öğrencilerinin, yöneticilerinin ve öğretmenlerinin acısını bir nebze de olsa hafifletecektir.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
11 Eylül 2020 Tarihli Cuma HutbesiÖnceki Haber

11 Eylül 2020 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan kritik çağrıSonraki Haber

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan kri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!