İzmir Kestanepazarında 70. Yılında 110 Hafızla Muhteşem Merasim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kestanepazarı Kur’an Kursları’nda hafızlığını tamamlayan 110 hafız öğrenci için; 29 Kasım 2015 Pazar günü saat 12.30-14.00 saatleri arasında, İzmir Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Hafızlık Merasimi düzenlenecek.

1945 yılından bu yana hafızlık ve Kur’an eğitimini sürdüren Kestanepazarı, kuruluşunun 70. yılında yetiştirmiş olduğu 110 hafız için muhteşem bir hafızlık merasimi yapacak.

Kasım ayı başında kurumu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kestanepazarı hafızlık merasimine katılacağını açıkladı. Yılmaz, merasimde bir de konuşma yapacak.

TRT Diyanet’ten Canlı Yayınlanacak

Program akışı, sahne düzeni ve salonun özenle hazırlandığı merasim, TRT Diyanet’ten canlı olarak yayınlanarak dünya Müslümanlarına ulaşacak. Program "www.kestanepazari.org.tr"den de canlı olarak izlenebilecek.

Reisü’l-Kurra Ahmet Arslanlar Hoca Efendinin nezaretinde gerçekleştirilecek olan merasime, İstanbul ve Ankara’dan ünlü okuyucular katılacak.

İstanbul Yıldırım Beyazıt Camii İmam-Hatibi Kurra Hafız Mustafa Demirkan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii İmam-Hatibi Hafız Mehmet Bilir, Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi Hafız Adem Kemaneci, İzmir Balçova Yeşil Camii İmam-Hatibi Hafız Ahmet Yüksel, Kestanepazarı Kur’an Kursu Hocası Hafız Yasin Uslu ve Kestanepazarı Öğrencisi Halil Kocazeybek Kur’an tilavet edecek.

Hafız Mustafa Efe’nin sunumuyla gerçekleşecek programda İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Millî Kültür ve Ahlâka Hizmet Vakfı Lütfi Görmez, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan birer konuşma yapacak.

15 Hocanın 110 Hafızı Merasime Katılacak

Kestanepazarı Kur’an Kursları’nda hafız yetiştiren hocaların, uzun emek ve gayretleriyle yetiştirdiği 110 öğrenci, merasim günü beyaz sarık ve cübbeleriyle sahneye çıkacaklar.

Kurumdan yapılan açıklamada, hafızları yetiştiren Hüseyin Yavaş, Hasan Hüseyin Türe, Hüseyin Şabcılı, Bilal Arslan, İsa Özgen, Ramazan Dağdelen, Yasin Uslu, Mesut Güner, Şaban Küçük, Halil İbrahim Savan, Adil Akkoç, Sadık Daştan, Mustafa Tipi, İbrahim Eker ve Seyhan Uğurlu’nun, hafızlarıyla beraber, beyaz sarıklarıyla merasim günü sahnede olacağı belirtildi. Merasime tüm Müslümanların davetli olduğu bildirildi.

Kur’an Kursu Yurt Binası Açılışı Yapılacak

Merasim öncesi saat 11:30’da, Kestanepazarı Kampüsü içinde, inşaatı tamamlanan Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu ortaokul yurt binasının açılışı yapılacak.

Bilgi İçin: Nurkan Boz – Kestanepazarı Basın-Yayın ve Enformasyon Müdürü

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haftanın Vaazı; İmanın İnsan Hayatı Üzerindeki EtkileriÖnceki Haber

Haftanın Vaazı; İmanın İnsan Hayatı Üzer...

Tarihte bugün: Lakap ve ünvanlar kaldırıldıSonraki Haber

Tarihte bugün: Lakap ve ünvanlar kaldırı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!