Yaz Kur'an Kursları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaz Kur'an Kursları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Diyanet İşleri Başkanlığı 5 Temmuzda başlayacak olan yaz Kur'an Kursları ile ilgili açılışlar ve uygulanacak programlarla ilgili merak edilenleri sıkça sorulan sorular adı altında yayımladı.

2021 YILI YAZ KUR’AN KURSLARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

1.    Yaz Kur’an kursu ders açma ve öğrenci kayıt işlemleri kim tarafından yapılacak?

Cevap: Yaz kursunda kadro görev yerinde çalışacak personel ders açma ve öğrenci kayıt işlemlerini bizzat kendisi gerçekleştirecek olup kadro görev yeri dışında çalışacak personelin ders açma işlemleri müftülükler tarafından gerçekleştirilecektir.
Öğrenci kayıt işlemlerini ise her öğretici kendisi yapacaktır.

2.    İdari izinli personel yaz Kur’an kurslarında görev alabilecek mi?

Cevap: Açılan ders sayıları ve yaz Kur’an kursları öğrenci potansiyeli dikkate alındığında idari izinli personel (60 yaş ve üzerinde olanlar, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlarla 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar) 14.04.2021 tarihli ve 31454 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan 2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında amirlerinin hizmetlerine ihtiyaç duyması halinde ders açmakla yükümlüdür.

3.    Bir personel iki farklı ders açabilir mi?

Cevap: Bir personel yaz Kur’an kursunda sadece bir ders açabilmektedir.

4.    Yaz Kur’an kurslarında sınıflar oluşturulurken cinsiyet ayrımı yapılması zorunlu mudur?

Cevap: Yaz Kur’an kurslarında 4-15 yaş arası öğrencilerden oluşan sınıflarda öğrenciler imkanlar dahilinde yaşları, cinsiyetleri ve eğitim seviyelerine göre gruplandırılır. Bununla birlikte imkanın oluşmadığı durumlarda zorunlu değildir.

5.    Yaz Kur’an kurslarında dönüşümlü ve randevulu sistem uygulanabilir mi?

Cevap: Yaz Kur’an kurslarında dönüşümlü ve randevulu sistem uygulanamaz.

6.    Uzun dönem ve uzaktan eğitim programlarında eğitim almış öğrenciler yaz Kur’an kurslarına kayıt yaptırabilir mi?

Cevap: Uzun dönem ve uzaktan eğitim programlarında eğitim almış öğrencilerden 4-22 yaş arası olanlar ile 7 yaş ve üzeri engelli öğrenciler yaz Kur’an kurslarına kayıt yaptırabilirler.

7.    Yaz Kur’an kursunda en az kaç öğrenci ile eğitime başlanabilir?

Cevap: Yaz Kur’an kursunda yüz yüze ya da çevrim içi en az 1 öğrencinin başvurması halinde eğitimin gerçekleştirilmesi zorunludur.
 
8.    Açılan derse hem yüz yüze hem de çevrim içi eğitim başvurusu olması halinde öğreticinin her iki eğitimi de gerçekleştirmesi zorunlu mudur?

Cevap: Öğretici ders açma aşamasında “Çevrim içi eğitim olanaklarına sahibim” seçeneğini işaretlemiş ve hem çevrim içi hem de yüz yüze eğitime başvurular olmuş ise her iki eğitimi de gerçekleştirmesi zorunludur.

Bu durumda öğreticinin haftalık ders pro

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

 Yüz yüz eğitim: 45 dakikadan

3 ders.

 

 Çevrimiçi eğitim: 30 dakikadan

2 ders.

 Yüz yüz eğitim: 45 dakikadan

3 ders.

 

 Çevrimiçi eğitim: 30 dakikadan

2 ders.

 Yüz yüz eğitim: 45 dakikadan

3 ders.

 

 Çevrimiçi eğitim: 30 dakikadan

2 ders.

 Yüz yüz eğitim: 45 dakikadan

3 ders.

 

 Çevrimiçi eğitim: 30 dakikadan

2 ders.

 Yüz yüz eğitim: 45 dakikadan

3 ders.

 

 Çevrimiçi eğitim: 30 dakikadan

2 ders.

9.    Kurs/Cami havuzunda bekleyen çevrim içi eğitime başvurular varken yüz yüze başvuru alınabilir mi?

Cevap: Kurs/cami havuzunda bekleyen web sitesi üzerinden yapılan başvurular olması halinde öncelikle bu başvurular derse eklenecektir. Ancak fiziki durumun elverişli olması halinde öğretici bizzat yüz yüze başvuruları da almaya devam edebilecektir.

10.    Yüz yüze ve çevrim içi eğitimlerde maksimum öğrenci sayısı nasıl planlanacaktır?

Cevap: Yaz Kur’an kurslarında;
•    Sadece yüz yüze ve hem yüz yüze hem çevrim içi eğitimin yapılacağı sınıflarda öğrenci sayısının 25’i bulması halinde web sitesi üzerinden bu ders için başvurular kapatılacaktır. Ancak öğretici bizzat gelen başvuruları mekanın fiziki şartlarını göz önünde bulundurarak değerlendirebilecektir.
•    Yüz yüze eğitim için herhangi bir başvuru olmaması durumunda eğitimin sadece çevrim içi yapılacağı sınıflarda en fazla 20 öğrenci olacaktır.

11.    Çevrim içi eğitimlere şehir dışından veya yurt dışından başvuru alınabilecek mi ?

Cevap: Çevrim içi eğitimlere şehir dışından İl/ilçe, Cami/Kurs seçimi yapılarak  başvuru alınabilecek ancak yurt dışından başvuru yapılamayacaktır.

12.    Yatılı Kur’an kurslarında yaz Kur’an kursu programı uygulanacak mı?

Cevap: Hafızlık eğitimi yapılan A ve B grubu Kur’an kurslarında mahallinin takdiri ile ihtiyaç olması halinde Yaz Kur’an Kursu Öğretim Programı uygulama esasları çerçevesinde gerçekleştirebilecektir.

13.    Uzun dönemde ihtiyaç odaklı programlarda görev alan öğreticilerin görev yaptıkları sınıflara 4-6 yaş arası öğrenciler kayıt edilebilecek mi?

Cevap: Yaz Kur’an kurslarında 4-15 yaş grubu öğrenciler söz konusu sınıflarda eğitim alabileceklerdir. Bu sınıflarda görev yapacak öğreticilerde 4-6 yaş grubu ile ilgili sertifika şartı aranmayacaktır.

14.    4-6 yaş grubu sınıflarda yapılan yaz Kur’an kurslarında öğrencilerden aidat alınacak mı?

Cevap: Yaz Kur’an kurslarında 4-6 yaş grubu sınıflarda eğitime devam eden öğrencilerden eğitim süresinin kısa, kurs mekanı, yaş aralığının çeşitli olması ve aynı yaş grubu öğrencilerin eğitimlerini camilerden aidat ödemeksizin alıyor olmaları nedeniyle herhangi bir ücret alınmaması uygun görülmüştür.

15.    Ders açma aşamasında “Bu sınıf ortamı sadece 4-6 yaş grubu öğrenciler için uygundur” seçeneği işaretlendiğinde bu sınıflara 6 yaş üzeri öğrenciler kayıt edilebilecek midir?

Cevap: “Bu sınıf ortamı sadece 4-6 yaş grubu öğrenciler için uygundur” seçeneğinin işaretlenmesi halinde bu derse web sitesi üzerinden 4-6 yaş arası öğrenciler kayıt yaptıracaktır. Bununla birlikte, 6 yaş üzeri öğrencilerin kayıtları ise velilerinin Kur’an kurslarına bizzat gitmeleri halinde imkanlar dahilinde yapılabilecektir.

16.    İşitme ve görme engellilere yönelik ders açan öğreticiler sınıflarında kaç öğrenci olması halinde ek ders ücreti alabilirler?

Cevap: İşitme ve görme engellilere yönelik oluşturulacak dersler en az 1 öğrenci ile açılabilir ve ek ders ücreti alabilirler.

17.    Yaz Kur’an kurslarında engelli vatandaşların başvurularında yaş aralığı nedir?

Cevap: Yaz Kur’an kurslarımıza 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşlarımız başvuru yapabilmektedir.

18.    Geçici öğreticiler ne zaman ders açabileceklerdir?

Cevap: Geçici öğreticiler görevlendirildiği andan itibaren müftülükler tarafından ders açma işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD'de Üniversitesinin öğrenci başkanlığına ilk kez bir Müslüman seçildiÖnceki Haber

ABD'de Üniversitesinin öğrenci başkanlığ...

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

İslamda Buluşalım

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!