14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun
Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Necip TAŞKIN, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Sağlık teşkilatlarında çalışan hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının sorunlarının her geçen gün büyüdüğüne ve sorunların ve beklentilerin çözümü noktasında arzu edilen gelişmelerin gerçekleşmediğine dikkat çeken Necip Taşkın açıklamasında şunları söyledi:

“Sağlık çalışanlarının işe ve işyerine karşı motivasyonunun düştüğü, işyerinde mutsuz, huzursuz ve isteksiz çalıştığı biliniyor. Çünkü sağlık çalışanlarının beklentileri ve talepleri gerçekleşmiyor. Ayrımcılık yapılıyor, Avrupa standartlarının altında ücretle çalıştırılıyor, yetersiz ve eksik personel çalıştırılması sonucunda iş yükü artıyor. Bütün bunlar sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozan unsurlardır.

Sağlık Bakanlığı, personelinin beklentilerini ve taleplerini dikkate almak, sorunlarının çözümü noktasında ciddi adımlar atmak, mutlu, huzurlu ve ekonomik olarak rahatlamalarını sağlayacak bir ücret sistemi ile hem işyeri hem de sosyal hayatlarını rahatlatacak çalışmaları yapmak zorundadır. Gece gündüz özverili bir şekilde çalışan sağlık çalışanları mutlu ve huzurlu yaşayabilmelidir. Dünya da olduğu gibi ülkemizde de Corona virüs tehlikesi varken sağlık çalışanları bu riskli salgına karşı hastalarını tedavi edebilmek için mücadele veriyor, risk alıyorlar. Buna karşılık yazboz tahtasına dönen ek ödeme yönetmeliği ile sağlık çalışanları arasında ayrımcılık yapılıyor. Yıpranma payının bir grup çalışana verilirken bir grup çalışana verilmemesi ayrımcılıktır. En alt kadrodan en üst kadroya kadar tüm sağlık çalışanları Corona Virüs riskiyle karşı karşıya çalışıyor ama iş hakkın verilmesine gelince ayrım yapılıyor. Sosyal hukuk devleti ilkelerine aykırı bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının maaşları iyileştirilmelidir. Zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanmalı, sendikal baskılar bertaraf edilmeli, mobbing için önlem alınmalı, şiddete karşı caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmalıdır. İdarecilerin taraflı tutum ve davranışları çalışanları bıktırmış, iş uyumunu, çalışma barışı ve huzurunu bozmuştur. Kayırmacılık hat safhaya çıkmıştır. Sağlık çalışanları ağır çalışma koşulları nedeniyle hem işyerinde hem dışarıda mutsuz ve huzursuzdurlar. Bu sorunlar bir an önce giderilmelidir.

14 Mart Tıp Bayramı her ne kadar sağlık çalışanları için anlam ifade etse de aslında günümüz şartları için karamsarlık, umutsuzluk, mutsuzluktan başka bir şey değildir. bu sorunların çözüleceğini umut ediyoruz. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, sağlıklı, huzurlu bir çalışma ortamı diliyor, geleceğine güvenle bakabilen refah dolu bir hayat temenni ediyorum.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu Çağda Bu Kafa Ne Diyelim?Önceki Haber

Bu Çağda Bu Kafa Ne Diyelim?

Koronavirüs nedeniyle ezanı değiştirdilerSonraki Haber

Koronavirüs nedeniyle ezanı değiştirdile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!