Darıca\'da 34 Hafize Taçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kocaeli Darıca Müftülüğünde 34 Hafize muhteşem bir törenle taçlandı...
“Ümmetin En Şereflileri Taçlandı”
 
Program, Bayramoğlu Erkek Kur’an Kursu öğreticilerinden Süleyman Sefer Başkan’ın Okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Darıca Adnan Menderes Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Darıca İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç İlk Önce Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in mesajını okuyarak selam, saygı, sevgilerini, muhabbetlerini ve yavrularımızı tebrik ettiklerini bildirdi.
 
Hafızlık yapmanın kolay bir iş olmadığını, hafızlığı korumanın ise daha da emek istediğine değinen Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle hafızlıklarını taçlandırdığımız yavrularımızı, bu yolda emek harcamaları için teşvik eden ailelerini ve emek vererek yetiştiren değerli hocalarını tebrik ediyorum. Allah emeklerini zayi etmesin.

Hafizelerin Bayram Günü…

Bu gün bizim bayramımızdır. Gecelerini gündüzlerini vererek Kuran’ı ezberleyen yavrularımız bugün emeklerinin semeresini aldılar. Hıfzını tamamlamış hafız olmuş şu nur yüzlü yavrularımıza hizmet etmek bizim için şereftir. Öğrencilerimizin ailelerini ve hocalarımızı yürekten tebrik ediyorum” dedi.
 
Programa Katılan Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ise Konuşmasında: Kur’an okumanın ve ezberlemenin faziletlerini, ayet ve hadislerden örnekler vererek anlatarak “Bu Meclisimize teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu Kur’an meclisimize şeref verdiniz.

Ümmetin En Şereflisi Hafuzul Kur’an…

Kıymetli kardeşlerim, yavrularımızı, Hafuzul Kur’an olan ümmetin en şerefli Kur’an elçilerini tebrik etmek istiyorum.” diyerek hafızların yetişmesinde emeği geçen anne, babalar ve hocalarına teşekkür ederek hafızlığın faziletlerini ve önemini anlattı.
 
Konuşmaların ardından Hafızlara İl Müftülüğünün Hediyeleri ve İlçe Müftülüğünün Hediyeleri Takdim edildi.
 
Adnan menderes Kültür Merkezinde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimine Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Darıca İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç, Gebze İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, İstanbul Pendik İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Mustafa Derin, Darica İlçe Vaizi Halil İbrahim Kücür çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
 
Edindiğimiz bilgilere göre programa büyük ilgi gösterildi. Özellikle vatandaşlar salonu tıklım tıklım doldururken, hafızlık müessesesine olan hürmet ve sevgilerini göstermeleri, hafızların yetişmesinde katkısı olan hafızlık hocalarını, müftülük personelini ve yöneticilerini oldukça memnun ettiği de gözlendi. Katılımcılar bu duygulu ve coşkulu törenden keyifle ayrıldı. Kaynak: Darıca Müftülüğü
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır\'da PKK\'ya afişli tepkiÖnceki Haber

Diyarbakır\'da PKK\'ya afişli tepki

Hutbe Okulu Eğitim Programı BaşladıSonraki Haber

Hutbe Okulu Eğitim Programı Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!