Din Görevlilerine Bir Maaş İkramiye

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının belirlenmesi için 3 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme öncesi yetkili sendikalar taleplerini tek tek açıklamaya başladı.

Ankara bürosu

 

Kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının belirlenmesi için 3 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme öncesi yetkili sendikalar taleplerini tek tek açıklamaya başladı. Din görevlileri adına masaya oturacak olan Diyanet-Sen de taviz vermeyeceği konuları açıkladı. Diyanet-Sen,  mahrumiyet tazminatı, teşvik ikramiyesi, vekil ve fahrilerin kadroya alınması gibi bir çok konuda ısrarcı olacak.

 

BİZİM AMACIMIZ EŞİTLİĞİ SAĞLAMAK

Konu ile ilgili açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Taleplerimizin hayata geçirilmesi konusunda ısrarcı olacağız. Çalışanlarımızın daha verimli olması adına taşın altına bizler elimizi değil, bedenimizi koymaktan çekinmezken, Devletimizin bu fedakarlıklar karşısında duyarsız kalacağına inanmıyorum” diye konuştu. Türkiye’nin en ücra köylerinde devletin tek yetkilisi olarak görev yaptıklarını söyleyen Bayraktutar, “En ücra köylerde görev yaparken çocuklarının eğitimlerini, sosyal hayatlarını, ailevi saadetlerini de göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Memurlar için geçerli olan mahrumiyet tazminatının din görevlileri için de verilmesi olmazsa olmaz taleplerimiz arasındadır. Gerekçemiz ise kırsalda, köylerde bölgenin seçilmiş insanları bile çoğu zaman şehirlerde dururken, din görevlileri görev süreleri boyunca köyden uzaklaşmamaktadır. Adeta köyde devletin temsilcisi gibi yaşamaktadır. Memurların gitmek istemediği, gidenlerinde yüksek tazminat, ek maaş ek zam aldıkları yerlerde din görevlileri bu hakların hiç birinden yararlanmamaktadır. Bizim amacımız memurlar arasındaki eşitliği sağlamaktır. Bunun yanında Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan tüm personele Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Kurban Bayramında bir maaş ikramiye ödenmesini, ödenecek olan miktarın damga vergisi hariç herhangi bir vergi kesintisine tabi tutulmamasını istiyoruz” dedi. Diyanet-sen Genel merkezi

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gençlere Son Çıkış’ı gösteren imamÖnceki Haber

Gençlere Son Çıkış’ı gösteren imam

Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Hamdi Mert, hayatını kaybettiSonraki Haber

Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!