Diyanet’e Karşı Kirli İttifak İşbaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Son günlerde değişik kesimlerden Diyanet ve Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik saldırılar gelirken, din görevlileri kurum ve başkanlarına sahip çıktı.

Din-Bir-Sen, Diyanet ve Başkanı Mehmet Görmez aleyhinde medyada yer alan haberlere tepki göstererek “Diyanet’i ve Sayın Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’i desteklediğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu ve Din Bir Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak,  “Diyanet’teki Vurgun Sayıştay Raporlarında”  haberleriyle ilgili “Bu gazetelerin ve yaptıkları haberlerin amacı belli. Kime hizmet ettikleri açıkça ortada. Biz, Diyanet’i destekliyoruz” dedi.

Şenocak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sayıştay Denetim Raporu dayanak gösterilerek Diyanet işleri Başkanlığı’nda 23 milyon liranın nasıl ve nerelere harcandığına dair bilgi verilmediği ileri sürülerek, sanki bu harcamanın usulsüz yapılmış gibi gösterilmeye çalışıldığını üzülerek görüyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılan açıklamada ise bu haberin gerçekle bağdaşmadığı, tamamen asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu belirtiliyor. Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi’nin yıl içinde elde ettiği kârın genel bütçe de gösterilmemesi bahanesiyle Diyanet’i ağır bir zan altında bırakan bu haberin gerçekliğinin olması zaten beklenemez. Çünkü Diyanet Kurumu, 140 bin çalışanıyla haktan, hukuktan yanadır. Beytül Malı koruma noktasında gösterdiği hassasiyeti her alana yayma düşüncesiyle çalışan bir kurumdur.

2e2d7af7-89bd-4c69-a127-b1d2b9fafe04.jpg

BAŞKAN GÖRMEZ HEDEF ALINIYOR

Diyanet kurumunu siyasetin odağına çekmek ve karalamak için zaman zaman yapılan karalama kampanyaları tutmayacaktır. Bizler, Diyanet kurumunun karalanmasına, yıpratılmasına izin vermeyeceğiz. Diyanet kurumunu yıpratmaya çalışmakla hedefin bütün din görevlilerini yıpratmak olduğunu, kurumun başında bulunan Sayın Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’i hedef aldığını biliyoruz.

Diyanet kurumu, yıllardır gayrimüslim ile Müslümanlar arasında bir köprü olmuştur. Dini, her türlü tartışmanın üstünde tutarak anlaşılır hale gelmesine öncülük etmiştir. Toplumun bütün katmanlarının dini hizmetlerden faydalanmasını sağlamış, bu alanda ciddi atılımlar yapmış, ciddi çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmiş olan bir kurumdur. Allah(c.c)’ın emri, Hz. Peygamber (s.a.v.)’in sünneti seniyesine uygun olarak hizmetleri yürüten bir kuruluştur. Bu anlamda bu kurumu yıpratmaya çalışmalarının nedenlerini ve amacını çok iyi biliyoruz. Müslümanlar bu kuruma sahip çıkar ve yıpratılmasına asla izin vermez. Bu tür karalama kampanyalarının içinde bulunanlar ise yalanlarının ve iftiralarının çukurunda boğulacaklardır. Herkes şunu çok iyi bilsin ki, karalama ittifakı tutmayacaktır.

Din-Bir-Sen olarak, Diyanet’i ve Sayın Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’i desteklediğimizi belirtmek istiyorum. Diyanet’i ve Sayın Başkanımızı karalamaya yönelik yalan ve iftira içerikli bu tür haberleri yapanları ve yaptıranları şiddetle kınadığımızı kamuoyunun bilmesini istiyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplanan Yardımlarla Camiye Klima Alan Cami Görevlileri ve Cemaat Ceza YediÖnceki Haber

Toplanan Yardımlarla Camiye Klima Alan C...

Başkent’te Terör Alarmı, AVM Ve Metro’ya DikkatSonraki Haber

Başkent’te Terör Alarmı, AVM Ve Metro’ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!