Elazığ\'da Hafızlık Merasimi Çoşkuyla Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
26 Kasım 2015 Perşembe günü saat 12:00`de İl Müftülüğü Konferans Salonunda Edibe Can Kız Kur’an Kursu ile Hacı Sıdıka Dumandağ Kız Kur’an Kursu’nda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında hafızlığını tamamlayarak, Elazığ’da yapılan hafızlık tespit sınavlarında hafızlık belgesi olan 20 kız öğrenci için “Hafızlık Merasimi” düzenlendi. Edibe Can Konferans salonunda düzenlenen tören Kur’an tilavetiyle başladı.

26 Kasım 2015 Perşembe günü saat 12:00`de İl Müftülüğü Konferans Salonunda Edibe Can Kız Kur’an Kursu ile Hacı Sıdıka Dumandağ Kız Kur’an Kursu’nda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında hafızlığını tamamlayarak, Elazığ’da yapılan hafızlık tespit sınavlarında hafızlık belgesi olan 20 kız öğrenci için “Hafızlık Merasimi” düzenlendi. Edibe Can Konferans salonunda düzenlenen tören Kur’an tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör bir konuşma yaptı. Peyami Güngör törende yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en önemli hizmetlerinden birisinin Kur’an kursu hizmetleri olduğunu söyledi. Cami ve irşat hizmetlerinin yanında en çok önem verdikleri hizmetlerden birinin de Kur’an kursları olduğunu belirten Güngör, “Özellikle Kur’an kurslarımızda hafızların yetişmesi için gerekli çalışmaları hep beraber yürütmekteyiz. Allah’a şükürler olsun ilimizde son yıllarda hem Kur’an kurslarımızın sayısında hem yetişen hafızlarımızın sayısında bir gelişme ve ilerleme vardır. İleride daha da iyi olacaktır. Bu sene de yine Edibe Can ve Hacı Sıdıka Dumandağ kursumuzda 20 tane hafız kızımız Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek ve yapılan sınavlarda da başarılı olarak hafızlık belgelerini almaya hak kazandı” dedi.

Hafızlığın peygamber mesleği olduğunu ifade eden Güngör, “İlk hafız peygamberimizdir. Efendimiz kendisine nazir olan ayeti kerimeleri önce kendisi ezberlerdi, daha sonrada vahiy kâtiplerine yazdırırdı. Ashab-ı İkram da yine o Kur’an ayetlerini ezberlerlerdi. Çünkü Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’i kendisinin indirdiğini ve kendisinin muhafaza edeceğini beyan etmiştir. İşte Kur’an-ı Kerim’in muhafaza edilmesi, korunması o Kur’an’ı Kerim’i satırlardan satırlara, kalplere, gönüllere aktarmak suretiyle ancak bu mümkün olmaktadır. Onun için de 1400 küsur sene önce nazir olan Kur’an-ı Kerim ayetleri günümüze kadar hiç değişmeden, tahrip edilmeden, harfi harfine, zamanımıza kadar gelmiştir. Çünkü o Kur’an-ı ezberleyen hafızlar vardır. Onları sayesinde Kur’an-ı Kerim ayetleri ezberlenmektedir. Dolayısıyla da peygamber efendimiz hafızları, Kur’an-ı ezberleyenleri bu ümmetin en şereflileri olarak ad etmiştir” diye konuştu. Konuşmasının ardından Güngör; Hafizelere diplomalarını takdim etti.

Öğrenciler tarafından okunan şiir ve ilahilerden sonra, Edibe Can Kız Kur’an Kursu öğrenci ve öğrencilerine ait görüntülerin yer aldığı bir slayt gösterisine yer verildi. Yapılan duanın ardından hıfzını tamamlayan 20 kız öğrenciye belgeler takdim edildi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı tören, hafızlara taçlarının takılması; hayırseverler ve Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi tarafından verilen hediyelerin takdimiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmamlara vaaz için lisans şartıÖnceki Haber

İmamlara vaaz için lisans şartı

Görmez Cihannüma Buluşmaları\'nda Sohbet YapacakSonraki Haber

Görmez Cihannüma Buluşmaları\'nda Sohbet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!