Elindeyse zamana, dur, geçme diye dayat. ! Bir sigara içmekten daha kısa bu hayat.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elindeyse zamana, dur, geçme diye dayat. ! Bir sigara içmekten daha kısa bu hayat.
2019 YILINDA AHLAKİ DEĞERLERİN ÖN PLANA ÇIKARILMASI DİLEĞİYLE... Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 2019 yılında ahlaki değerlerin ve hakkaniyetin ön palana çıkarılmasını diledi. Ünal açıklamasına şöyle devam etti:

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 2019 yılında ahlaki değerlerin ve hakkaniyetin ön palana çıkarılmasını diledi. Ünal açıklamasına şöyle devam etti:

Elindeyse zamana, dur, geçme diye dayat. !
Bir sigara içmekten daha kısa bu hayat.
(N.F.Kısakürek)

Rakamlar değişiyor yeni bir yıl başlıyor. Kıymetini bilmediğimiz ve hoyratça harcadığımız en önemli şey zaman. Önemli olan ise geçen yılın muhasebesinin yapılabilmesi ve sorgulanabilmesidir. Eksiklerin giderilmesi, varsa hataların düzeltilmesi ve ders alınabilmesidir. Geleceğin de daha güzel bir şekilde inşa edilmesinin başarılmasıdır.

Ümidin kaybolduğu yerde her şey biter. Bu yüzden yeni yıla umutlarla, ümitlerle girilebilmelidir. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak bizler; Allah’ın izni, saygıdeğer üyelerimizin katkıları ve duaları ile gelecekten ümitliyiz. Amacımız Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanları başta olmak üzere, bütün kamu çalışanlarının huzurlu ve mutlu olmalarıdır.

Ancak, 2018 yılında bu huzur tesis edilememiştir. Çalışanlar çeşitli sebeplerle bazı kurum yöneticilerine güven duygularını yitirmişlerdir. Bunun başında da liyakat, ehliyet, bilgi ve hakkaniyet gibi olması gereken anlayışın eksikliğidir. Ümidimiz, gayretimiz ve beklentimiz 2019 yılında bu eksikliklerin giderilmesidir. Bu başarılabilir, başarılmalıdır.

Çalışanların kurum aidiyetinin sağlanması ve pekiştirilmesi ancak bu şekilde sağlanabilir. İş verimi böylece artırılabilir.

Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının gerçek dostu ve temsilcisi olan Sendikamız Türk Diyanet Vakıf-Sen, 6. Olağan Genel Kurulunu 2018 yılında gerçekleştirdik. Üyelerimizin ve bütün çalışanlarımızın hakkını ararken ahlaklı bir sendikacılığın da örnekliği olduk ve olmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin daha müreffeh ve gelişmesine katkı sağlamak üzere, herkesi kucaklayarak sendikal hareketimiz daha güçlü bir şekilde çalışmalarını 2019 yılında da sürdürecektir.

2019 yılının kamu çalışanları açısından ayrı bir özelliği bulunmakta. O da toplu sözleşmenin yapılacak olmasıdır. Gelecek yıllar için kamu çalışanlarının ve emeklilerinin emeklerinin hakkıyla almalarının sağlanması gereklidir. Yeni bir yılda emanet ve yetki ehil ellere geçmelidir. Türkiye Kamu-Sen ve üye sendikaları ile birlikte Türk Diyanet Vakıf-Sen’in de yetkisi artık elzemdir. Çabamızda gayretimizde bu yöndedir.

2018 yılında vefat eden şube başkanı, yönetici, temsilci, üye ve meslektaşlarımıza ve canlarıyla vatanımızı var eden aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Çevremizde oluşan ve bütün vicdanları yaralayan kan, gözyaşı ve insanlık onurunun ayaklar altına alındığı kötü durumların yok olmasını temenni ediyorum.

2019 yılının üyelerimiz, çalışanlarımız, milletimiz ve bütün insanlık alemi için hayırlar getirmesini, huzur ve esenliğin hakim olmasını diliyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hristiyanlar noel bayramını kutluyor.Önceki Haber

Hristiyanlar noel bayramını kutluyor.

MEB'in 5 Yıllık Planı Ortaya Çıktı, Müfredat Sil Baştan DeğişiyorSonraki Haber

MEB'in 5 Yıllık Planı Ortaya Çıktı, Müfr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!