Hristiyanlar noel bayramını kutluyor.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hristiyanlar noel bayramını kutluyor.
Anadolu Diyanet-Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı, noel ve yılbaşı kutlamalarına tepki göstererek bir açıklama yaptı.

“Bilindiği üzere miladi takvime göre yeni bir yıla giriliyor. 2018 yılı bitiyor, 2019 yılı başlıyor. Hristiyanlar 25 Aralık’ta yeni yıl kutlaması olarak noel bayramını kutluyor. Birbirlerine özel masraf ederek hediyeler alıyorlar, çam ağacı kesiyorlar, süslüyorlar vesaire vesaire. Ancak, az öncede tanımladığımız noel ve onun devamı niteliğinde yapılan yılbaşı kutlamaları ne yazık ki bazı Müslümanlar tarafından da ayrı bir şekilde kutlanıyor ve önemseniyor.

Bazı Müslümanlar, gayrimüslimlerin kendi dinlerine göre özel olarak yaptığı noel ve yılbaşı kutlamalarını kendileri de yapıyorlar. Bu caiz değildir. Onların kendi dinlerine özel olarak kutladığı bir şeyi, bir Müslüman da o niyetle kutluyorsa Allah muhafaza onlar gibi olur. Çünkü, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav), “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır.” buyurmuştur. (Ebû Dâvûd, Libâs, 4/4031)

Noel kutlamalarının devamı sayıldığından ötürü yılbaşı gecesi onlar gibi eğlenmek, çam kesip evi çamla süslemek caiz olmaz. Çünkü bayramlarında onlar gibi eğlenmek, onlara benzemek olur. Noel günü ve gecesinde, kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapan küfre girer.

Biz eğer Müslüman isek bu tür şeylere büyük bir titizlikle dikkat etmeliyiz. Bir Müslüman diğer günlerde ne yapıyorsa, gününü nasıl geçiriyorsa o gecede de aynısını yapmalıdır. Bizim her Cuma’mız bayramdır. Ramazan ve Kurban bayramımız bambaşkadır. İslam üzere bizim bayramlarımız bunlardır. Gayrimüslimlerin hiç Cuma günü, Ramazan veya Kurban Bayramlarımızda hiç özel kutlama veya bayram geçirdiğini gördünüz mü? Müslüman aldanan ve aldatan asla değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ister miladi ister hicri olsun ömrümüzden geçen sonuçta bir senedir. Önemli olan geçen ömrümüzün muhasebesini yaparak, ahiretimiz için hazırlık yapmaktır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılbaşı kutlaması haramdırÖnceki Haber

Yılbaşı kutlaması haramdır

Elindeyse zamana, dur, geçme diye dayat. ! Bir sigara içmekten daha kısa bu hayat.Sonraki Haber

Elindeyse zamana, dur, geçme diye dayat....

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!