Hiranur Vakfı nitelikli insanlar yetiştiriyor
Hiranur Vakfı'nın faaliyetleri hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun, 'Çalışmalarına 2006 yılında başladığımız vakfımızda, ilim, amel, ihlas ile mücehhez, irşada ehil, ihyaya muktedir, yarınlara örnek âlimler ve nitelikli insanlar yetiştiriyoruz' dedi.
Sancaktepe’de öğrencilere yönelik bin kişilik vakıf yurdu ve aşevinin faaliyette olduğunu, hafızlık, iptidai ve Arapça kursları ile şer’i ilimler üzerinde etkinlikler sunduklarını, erzak ve kıyafete ihtiyaç duyanlara ise yardım eli uzattıklarını kaydeden Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun, günlük bin 500 ekmek dağıtımı yaptıklarını hatırlatırken başta gıda yardımı olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin taleplerini en iyi ve faydalı şekilde karşılamanın kendileri için önemli bir misyon olduğunu ifade etti.
HAYDİ ÇORBAYA
ihtiyaç sahipleri için de çalıştıklarını söyleyen Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun, “Askıda ekmeklerimiz var. İhtiyaç sahipleri gelip alıyorlar. Ekmeğimizi vakfın tesisinde kendimiz pişiriyoruz. Bu ekmekler hafız öğrencilerimizin salavat ve zikirleriyle fırında pişiyor. Her pazar sabah namazından sonra hocamızın gönüllere hitap eden sohbeti oluyor. Tekke çorbası içmek isteyenleri vakfımıza bekliyoruz. Sohbetimize her cemaatten insanlar katılıyor. Eğitim sürecimizde ise çocuklarımızı 4’üncü sınıftan alıp yatılı okutuyoruz. Öğrenciler 8’inci sınıfta İmam Hatip’e yazılıp açıktan İlahiyat’a kanalize olmaktalar. Türkiye genelinde 28 bölgede bizimle irtibatta olan ilişkili kurumumuz var” dedi.
ÖRNEK İNSANLAR
Değişik bölgelerden vakfın faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun, “Faaliyetlerimiz gerek İstanbul içinde gerek dışında tüm hızıyla devam ediyor. Bu cihette Suriyeli muhacir kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Sizlerde onlara sahip çıkıp aile ferdiniz yapabilirsiniz. 18 ay boyunca masraflarını karşılayan hizmetimiz var. Ailecek bir ferdin sorumluluğunu almak ve ailecek bir hafız yetiştirmek önemli. Bir yetimi neden giydirmeyelim? “300 liralık giydirme bedelinden bahsediyoruz. Vakıf; ilim, amel, ihlas ile mücehhez, irşada ehil, yarının örnek insanlarını yetiştirmek misyonuna sahip. Okumak istiyorsan yatağını yorganını kap gel. Ana prensibimiz okuyandan para almamak. Birebir mülakat yapıyoruz. Ailesinin gelir durumu ne olursa olsun çocukları okutuyoruz. Herkese eşit şekilde fırsat tanıyoruz” diye konuştu.
110 SURİYELİ ÖĞRENCİ VAR
Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Âdem Coşkun: “Ümmetin yetim evlatlarına, Suriyelilere sahip çıkmak bizim için önemli. Suriyeli 300 öğrencimiz var. Hafız oluyorlar ve Arapça okuyorlar. Toplamda İstanbul’da 650 öğrenci var. İcazet almış 61 eğitimcimiz devrede. Ayrıca kendimizi ifade etmek ekseninde irşad faaliyetimizi gerçekleştiren ekiplerimiz var. Esnaflara tebliğ ediyor. Halka bu şekilde bağı koparmıyoruz. Haftada 52 bölgede akşam sohbetlerimiz, mübarek gün ve gece sohbetleri, taziye, hasta ziyaretlerimiz var.”
TOPLUMUN NABZINI TUTUYORUZ
Hiranur Vakfı’nın sosyal etkinlikleri ile birlikte misyon ve vizyonunun çok geniş olduğuna dikkat çeken Coşkun, “Belli günlerde toplumun nabzını tutmak, onların bilinç düzeylerini en üst seviyede yakalamak, hem kendimizi anlatmak, hem de onların bakış açılarına hitap edebilmek için gayretler veriyoruz. Kadın kollarımız da bu noktada önemli hizmetler veriyor. Kadınlar “Kutlu Doğum Haftası” gibi önemli zamanlarda gül dağıtımı yapıyorlar. Peygamberimizi tanıtan küçük kitapçıklar dağıtıyorlar” dedi.
AİLE TOHUM ATAR, MEDRESE ÇINAR YAPAR
Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Adem Coşkun, “Yurtlar sadece barınma yeri değildir. İnsana ilk terbiyesi ailesi tarafından verilir, ikinci sırada ise medreseler yer alır. Medreseler ve yurtlar aynı zamanda insan yetiştiren yerlerdir. Tohum ailede atılır ama çınarı yapan medreselerdir. Vermiş olduğumuz hizmetleri biz bu gözle değerlendirirken milli ve manevi eğitim ve bilinci de sunarak önemli bir boşluğu doldurmuş oluyoruz. Vakfımızda Öğrencilerimize Hafızlık, Kuran-ı Kerim, Tecvid, Arapça Gramer, Fıkıh, Akaid, Tefsir ve Hadis dersleriyle, beraberinde kişisel gelişime yönelik özgüven aşılayan sosyal etkinlikler eşliğinde kapsamlı eğitimler verilmektedir. İnsanı yücelt ki, devlet yücelsin düsturuyla, Hayallerine haram girmemiş yavrularımızı Kur'an ile buluşturuyoruz. Bu kapsamda, bir öğrencinin ortalama hafızlık süresi 18 aydır. Sizde külliyemizde bir hafızın yetişmesine katkıda bulunup amel defterinizin nur olmasını ister misiniz?”
Kaynak: Milli Gazete
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın