Hof Ditib'de 30. Yıl Coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hof Ditib'de 30. Yıl Coşkusu
Nürnberg Din Hizmetleri Ataşeliği Hof DİTİB Osmanlı Camii derneği, kuruluşunun 30. yılında “Ahde Vefa Programı” ve  “Geçmişten Günümüze Hof Osmanlı Camii“ isimli Fotoğraf Sergisi düzenledi.

Nürnberg Din Hizmetleri Ataşeliği Hof DİTİB Osmanlı Camii derneği, kuruluşunun 30. yılında “Ahde Vefa Programı” ve  “Geçmişten Günümüze Hof Osmanlı Camii“ isimli Fotoğraf Sergisi düzenledi.

Program T.C. Nürnberg Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Ünal ATCALIOĞLU, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin ŞENER, Hof Belediye Başkanı Dr. Harald FİCHTNER , çevre dernek başkanları, din görevlileri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla muhteşem bir atmosferde geçti.

İki ülke marşlarının okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dernek başkanı Kadir KONAK’ın açılış konuşmasının ardından, Hof Belediye Başkanı Dr. Harald Fichtner ve Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener selamlama konuşması yaptı.

Din Hizmetleri Ataşesi Mümin ŞENER konuşmasında “Cami derneğinin bu günlere gelmesinde de büyük emek ve gayreti bulunan fedakar, cefakar büyüklerimize asıl ahde vefanın ölümlerinden sonra değil, hayatta iken onların koluna girip, onlarla yan yana olabilmektir.” diyerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Dernek yönetiminde uzun yıllar hizmet eden Ali ÖZCAN ve Adem ÖDEMİŞ tarafından derneğinin kuruluşu ve yapılan faaliyetler hakkında bilgi verilmesinin ardından, Hof DİTİB Osmanlı Camii Din Görevlisi Güngör ÇAKAN tarafından caminin kuruluşundan bu yana emeği geçenler yad edilerek dualar yapıldı.  

Gönüllerin huzur bulduğu, duygulu anlar yaşanan programda Hof DİTİB Osmanlı Camii Kur’an kursunda öğrendikleriyle hünerlerini sergileyen 115 öğrenci, okudukları İlahiler, Hadis-i Şerifler, Şiirler, Peygamberimizin hayatından kesitler ve anlamlı piyeslerle gönülleri fethederken, son olarak tüm öğrencilerin katılımıyla söylenen Türkiyem Şarkısı izleyenlere onur, heyecan ve duygu dolu anlar yaşattı.

Programda özellikle Papatyalar Sınıfı minik  öğrencilerinin yaptıkları “Semazen gösterisi” ve “bir gül aldım elime rondu” büyük ilgi gördü.

500 kişiden fazla katılımın olduğu ve beğeni ile izlenen programda derneğe emeği geçenlere teşekkür belgeleri verilerek, plaket takdimi yapıldı. Ayrıca programa emeği geçenlere, Hof DİTİB Osmanlı Camii Din Görevlisi Güngör ÇAKAN ve eşi Bayan Din Görevlisi Gönül ÇAKAN’a çiçek hediye edildi. Program, tüm misafirlere hediye takdimi ve yemek ikramıyla sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2017 Yılı Şoför Alım Sınav Sonuçları AçıklandıÖnceki Haber

2017 Yılı Şoför Alım Sınav Sonuçları Açı...

Diyanet Personel Alımına ÇıkıyorSonraki Haber

Diyanet Personel Alımına Çıkıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!