Hükümlülere umre Ödülü ve çeşitli hediyeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri ve Adalet Bakanlığı işbirliği ile ceza infaz kurumlarında dini bilgiler yarışması gerçekleştirildi. 30 Mart’ta gerçekleştirilen yarışmaya 21 bin 500 hükümlü ve tutuklu müracaat etti. İlk 3’e girmeyi başaranlar umreye gönderilecek.

DiniHaberler.com.tr:    ​Umre Ödüllü Yarışmaya 21 bin 500 mahkûm başvurdu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı işbirliği ile ceza infaz kurumlarında düzenlenen dini bilgiler yarışması gerçekleştirildi. 15 Şubat’ta son başvurusu biten ve 30 Mart’ta gerçekleştirilen yarışmaya 21 bin 500 hükümlü ve tutuklu müracaat etti. Başvuran herkese Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Peygamberimizin Hayatı” ve “İslam İnanç İlmihali” isimli eserler ücretsiz olarak gönderildi.

İlk 3’e girenlere umre ödülü, Yarışmaya katılanlar, her iki kitaptan hazırlanan 80 soruyu 120 dakikada cevaplamak için ter döktüler. Kimi mahkumlar soruların zor olduğunu dile getirirken, kimileri çalıştıklarının tersine soruların çıktığından bahsettiler. Yarışmada dereceye girenler, önümüzdeki günlerde açıklanacak ve ödülleri kutlu doğum haftasında kendilerine ulaştırılacak. Umre ödülünü kazanan mahkûmlar, tahliye olduktan sonra bu ödülü kullanabilecek. Ödülü kendisi kullanmak istemeyen mahkûm, dilediği bir yakınına bu ödülü devredebilecek. Her kurumun kendi içerisinde dereceye girenlere altın, kitap, kurum ödül yönetmeliği çerçevesinde verilecek olan eş ve anne-baba görüşmesi, haftalık açık veya kapalı ziyaret süresini uzatma, sosyal, kültürel veya sportif etkinliklerden öncelikli ve uzun süreli yararlanma gibi çok sayıda madde yer alıyor. Türkiye derecesi yapan ilk üç kişiye diğer ödüllerin yanı sıra umre ödülü verilecek.

Mahkûmlara manevi destek ve rehberlik hizmeti veriyor, Diyanet İşleri Başkanlığı, 360 cezaevinde aralarında doktora, lisansüstü, ihtisas eğitimi yapmış 420’si kadrolu cezaevi vaizi, 260’ı din görevlisiyle Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersi, koğuş sohbetleri, bireysel görüşmeler, konferans, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi çalışmalarla manevi destek ve rehberlik hizmetleri yürütüyor.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alanya Müftülüğünden Bir İlkÖnceki Haber

Alanya Müftülüğünden Bir İlk

1.5 milyon Iraklıyı katleden Amerika\'ya sinekli eleştiriSonraki Haber

1.5 milyon Iraklıyı katleden Amerika\'ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!