Hüseyin Demirtaş\'ı Tanıyalım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DİYANET HABER- Hüseyin Demirtaş Kimdir? Hüseyin Demirtaş Özgeçmişi... 07.12.2016 kararname ile Kırıkkale Müftülüğüne atanan Demirtaş Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Beldesi Yeni Mahalle’de dünyaya gelmiş.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Beldesi Yeni Mahalle’de (eski ismi ; Geyikli Köyü Yumurcaktaş Mahallesi) Cevat Hocaefendi ve Cemile Hanımefendinin ilk oğlu olarak  1966 yılında,  İkisi kız , beş kardeşten en büyüğü olarak dünyaya gelmiş.

İlköğretim okuluna başlamadan önce babasının gözetiminde 5 yaşında iken Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. 7  yaşında hafızlığa başladı ve 9 yaşında iken hıfzını tamamladı.

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde 1976-1979 yıllarında  Ankara Müftülüğü adına Ramazan Mukabelesi  okudu.İlköğretimin üçüncü sınıfına kaydı yaptırılarak 1978 yılında Şalpazarı Merkez İlköğretim okulundan  mezun oldu.

1978 yılında Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesinde başladığı eğitim-öğretim hayatına Trabzon İmam-Hatip Lisesinde devam etti.
1982 yılında İstanbul Fatih İmam-Hatip Lisesinde öğrenimini sürdürdü.1985 yılında aynı okuldan mezun olup aynı yıl evlendi.
1990 yılında  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl Ümraniye Müftülüğüne bağlı Hüseyinli Köyü Camii imam-hatipliğine atandı.
Bir yıllık imametin ardından Ümraniye İmam-ı Azam Camii’nde müezzin-kayyımlık görevine devam etti.Görev esnasında yedek subay olarak askerliğini bitirdi.
1994 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezine girdi.2,5 yıllık ihtisas eğitiminden sonra dönem ikincisi olarak mezun oldu.
1995 yılında Özbekistan’da  din görevlisi olarak bulundu, hatimle teravih namazı kıldırdı.
1996 yılında Giresun ili Şebinkarahisar Müftülüğüne atandı.7 yıl burada hizmet verdikten sonra , 2002 yılında Sinop ili Ayancık ilçesi müftülüğüne atandı.5 yıl Ayancık Müftülüğünde görev yaptı.
2007 Ekim ayında   Çaycuma Müftülüğüne atandı.Çaycuma Müftlüğünde 4 yıl hizmet verdi.
12 Eylül 2011 tarihi itibarı ile Beykoz Müftülüğünde  atandı.
07 Aralık 2016 günü resmi gazetede yayımlanan kararname ile Kırıkkale Müftülüğüne atandı.

Müftü Demirtaş'ın, Yahya ve Muhammet Furkan adında iki evladı vardır.İlk oğlu Yahya DEMİRTAŞ Bilgisayar Mühendisli,  diğer oğlu Muhammet Furkan DEMİRTAŞ ise İstanbul Üniversitesi  Hukuk Fakültesi mezunu olup avukatlık stajı yapmaktadır.

Sevdiği İlim Dalları:
Tefsir,Hadis , Fıkıh,Feraiz, Felsefe.
Sevdiği Spor Dalları:
Futbol,Masatenisi.
Hoşlanmadığı şeyler: İki yüzlülük,vefasızlık,acizlik ve yalan…

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet 09.12.2016 Tarihli Cuma HutbesiÖnceki Haber

Diyanet 09.12.2016 Tarihli Cuma Hutbesi

Mehmet Sönmezoğlu\'nu Tanıyalım Sonraki Haber

Mehmet Sönmezoğlu\'nu Tanıyalım

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!