Kur'an-ı Kerim'i hatmeden miniklere taç giydirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi bünyesinde Kuran eğitimi alan 4-6 yaş arası 55 çocuğa Kur'an-ı Kerim'i hatmettikleri için diploma verilerek taç giydirildi.
Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi bünyesinde Kuran eğitimi alan 4-6 yaş arası 55 çocuğa Kur'an-ı Kerim'i hatmettikleri için diploma verilerek taç giydirildi.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi bünyesinde açılan Altın Çocuk Bahçesi'ndeki 4-6 yaş arası 55 çocuğa Kur'an-ı Kerim'i hatmettikleri için yılsonu merasimi düzenlenerek diplomaları verildi ve taç giydirildi.

Kur'an-ı Kerim'i öğretmek amacıyla başlatılan programda 66 kız ve erkek çocuk eğitim gördü.

Yıl boyunca süren eğitim programında 2 grup şeklinde ders işlendi. Eğitimin sonunda Kur'an-ı Kerim'i hatmeden 55 öğrenci, hocalarının elinden kendilerine diploma verilerek taç giydirildi.

Kur'an-ı Kerim'i hatmeden öğrenciler için yılsonu merasimi ve taç giydirme programı düzenlendi.

Aileler tarafından yoğun ilgi gösterilen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda, yıl içerisinde çocukların yaptıkları çalışmalardan karelerin de gösterildiği bir slayt gösterildi.

Minik öğrencilerin oynadığı ve Peygamberimizin vasıflarının konu alındığı skeçler sonrası, Kâbe maketinin etrafında dönen minik öğrenciler tarafından hadis gösterimi yapıldı.

Minik öğrenciler tarafından okunan ilahi ve yapılan gösterimler sonrası son olarak hadisler ve bazı süreler okundu, hatim duası yapıldı.

Programın sonunda Kur'an-ı Kerim'i bitiren 55 öğrenciye hocaları tarafından diploma verilerek taç giydirildi.

Çocuklara eğitim veren hocalarından Hamdiye İpek'in günün anlam ve önemiyle ilgili olarak yaptığı konuşmada, Mustazaflar Cemiyeti Altın Çocuk Bahçesi olarak 4 yıldır eğitim verdiklerini ve bu yılda 66 çocuğa Kuran eğitimi verdiklerin söyledi.

İpek, “Bu çocuklarımızdan 55'i Kur'an-ı Kerim'i hatmedip bitirdi. Bizlerde bu vesileyle böyle bir program düzenledik. Allah'tan temennimiz, çocuklarımızın başarılarının devamını getirsin. Bir yıllık eğitim sürecinde Kuran eğitiminin yanında siyer, fıkıh, ahlak ve akaid dersleri de verildi,  Esma-ül Hüsna, küçük süreler ve hadisler ezberlenmeye çalışıldı.” ifadelerini kullandı.

İcazet alan çocukların aileleri ise, Mustazaflar Cemiyetine ve çocuklarına böylesi bir eğitim veren hocalarına teşekkür ettiler. 































Kaynak: Doğru haber

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kur'an Öğretimi Metodları SemineriÖnceki Haber

Kur'an Öğretimi Metodları Semineri

2015 Yaz Kur'an Kursu Afişleri BasıldıSonraki Haber

2015 Yaz Kur'an Kursu Afişleri Basıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!