Palandöken 31 Hafızıyla Taçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Palandöken İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen törende 31 bayan hafizeye hafızlık tacı giydirildi.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:    Palandöken İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen törende 31 bayan hafizeye hafızlık tacı giydirildi.

Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Hafizelerin taç giyme törenine Diyanet-isleri-baskanligi/ " target="_blank" class="page_speed_2102709906 tag">Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli, ilçe müftüleri, çok sayıda davetli katıldı.

Bir yıllık bir emeğin karşılığı olarak organizesi yapılan taç giyme töreni hayli heyecanlı geçti. Hafizelerin anneleri, yakınları duygulu anlar yaşadılar.
Kur’an-ı tilavetinin ardından, ilk konuşmayı Palandöken İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli yaptı. Beydilli konuşmasında, ‘”Kız Kur-an kurslarımızdan mezun olan yavrularımız için düzenlenen hicazet ( taç giyme töreni ) teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. Hafızlık kur-an okumayı koruyan kişiler anlamına gelir. Bu ümmeti Muhammet için farzı kifaye olan bir emirdir. Gündüzlük hafızlık kurslarımızda hafızlık eğitimi verilmektedir. Burada çoğunluğu yatılı kız kuran-an kursu öğrencilerinden oluşan 31 yavrumuza taç giyme töreni yaptık. Bu yavrularımızın manevi taçları Allah (c.c.)tarafından giydirilmiştir” dedi.

İl Müftü Vekili Celal Büyük ise konuşmasında ‘Kardeşlerimiz Allah’ın kelamını ezberlediler. Belli bir zaman veya mesailerini Allah’ın kelamını hıfz etmeye ayırdılar. Bu gün de inşallah taçlarını giyecekler. Bu dünyadaki taçları. Ahiretteki taç buradan biraz daha farklı olacak inşallah. Bu vesile ile kardeşlerimizi tebrik ediyorum ‘’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de konuşmasında ‘’Bu gün merasimleri yapılmakta olan hafize kızlarımızı kutluyorum. Allah’ın insanlara ışık olarak gönderdiği kur-an biliyoruz ki insanlarım zulüm içinde bulunduğu bir dünyada aleme rahmet olarak gönderilen peygamberimize kur-an gönderildi. Kur-an bir berekettir. İçinde yaşanan dünyamızda şifalara ihtiyaç duyuyoruz. Kalbimiz ağırdığı zaman doktora gidebiliyorsak manevi olarak kur-an okumak lazım. İnsanlık birbirini katlediyor. Daha çok kazanma uğruna tarih sayfasından silinen yerler oluyor. Etrafımız kan gölü. Malum olmak üzere emperyalist düşünceler kan akıtıyor. Hayat imtihan hayatıdır ‘’ dedi.
Sekmen ayrıca Palandöken ilçe Müftülüğünde bulunan kur-an kurslarının temizliğini de üstlendiklerini de açıkladı.

Konuşmalardan sonra Palandöken İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi. Ardından 31 hafize sahneye geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Hafizeleri çeyrek altınla ödüllendirdi. Hafize hocalara eşarp hediye edildi. İl Müftü vekili Celal Büyük’te Hafizelere hafızlık diplomalarını verdi. Kaynak: Milliyet

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:   

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Batman\'da Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma konferansıÖnceki Haber

Batman\'da Göç Bağlamında Kadın ve Dayan...

Reformist ve aktivist bir düşünür: Cemaleddin AfganiSonraki Haber

Reformist ve aktivist bir düşünür: Cemal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!