TDV Uluslararası Öğrenci Programları burs başvuruları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TDV Uluslararası Öğrenci Programları burs başvuruları başladı
Türkiye Diyanet Vakfının dünyanın 111 ülkesinden öğrencilere Türkiye’de eğitim imkanı sunduğu Uluslararası İmam Hatip Lisesi ve Uluslararası İlahiyat Lisans programları başvuruları başladı.

Mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerinin dertlerine ortak olmak amacıyla çalışmalar yapan Türkiye Diyanet Vakfı, başta Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere bir çok kurumla işbirliği içinde gerçekleştirdiği Uluslararası Eğitim Programlarıyla da dünyanın farklı coğrafyalarında eğitim imkanından mahrum öğrencilere destek vererek, Müslüman toplulukların din eğitiminin desteklenmesine ve gelişmesine katkı sağlıyor. Türkiye Diyanet Vakfı, uluslararası eğitim programlarıyla öğrencilere burs imkânının yanında barınma ve eğitim desteği de veriyor.

Ülkemizin yanı sıra gönül coğrafyamızda eğitim çalışmalarını öncelikli faaliyet alanları içerisinde gören Türkiye Diyanet Vakfı, bu kapsamda dünyanın pek çok noktasından gelen öğrencilere Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası Lisans Programı ve Uluslararası İlahiyat programı gibi projelerle eğitim imkanı sunuyor. Vakfın burs desteği ile Türkiye’de eğitim görmek isteyen uluslararası öğrenciler, 1 Şubat - 31 Mart 2019 tarihleri arasında www.diyanet.org.tr adresinden başvuru yapabilecek.

Başvurular Nisan ayı içerisinde değerlendirilerek gerekli şartları taşıyan adaylara yönelik Mayıs ve Haziran aylarında ülkelerinde mülakat yapılacak. Mülakatlar sonucunda uygun görülen adaylar Türkiye Diyanet Vakfı uluslararası öğrenci bursluluk programına kabul edilecek. Mülakatlar sonucunda bu yıl, Uluslararası İlahiyat Lisans Programına 200, Uluslararası İmam Hatip Lisesi Programına ise 450 öğrencinin kabul edilmesi planlanıyor.

“Dünyaya yön verebilecek nesiller yetiştirme gayreti içerisindeyiz”

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat, bilgi çağında yaşandığını ve eğitime olan ihtiyacın her zamankinden daha fazla olduğunu ifade etti.

Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek için özellikle gençlerin eğitimine çok önem verdiklerini, bu çerçevede Türkiye’de ve yurt dışında gerçekleştirilen bütün faaliyetlerde eğitime öncelik verdiklerine dikkati çeken Polat, şunları kaydetti:

“İnsanların, toplumların, dolayısıyla da milletlerin geleceği aldıkları eğitimle şekilleniyor. Bir millet için en büyük zenginlik ne yer üstü ne de yeraltı kaynaklarıdır. Şüphesiz ki en büyük zenginlik hem maddi hem de manevi yönleriyle çok iyi yetişmiş insan kaynağıdır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de paha biçilemeyen bu kaynağa sahip toplumlar dünyaya yön vermiştir. Bizde Türkiye Diyanet Vakfı olarak dünyaya yön verebilecek nesiller yetiştirme gayreti içerisindeyiz.”

Eğitimin kişilerin gelişmesi ve toplumların, ülkelerin gelişimi açısından olmazsa olmaz bir unsur olduğunu belirten Polat, ülkelerin gelişmişlik seviyesine de bakıldığında alınan eğitimle doğru orantılı olduğunun görülebileceğini söyledi.

Özellikle yurt dışından gelen öğrencilere ülkelerinde hayal dahi edemeyecekleri imkanlar sunduklarının altını çizen Polat, uluslararası eğitim programları ile milletler arasında gönül köprüleri kurduklarını, bu öğrencilerin Türkiye sevdalısı olarak ülkelerine döndüklerini ve Türkiye’nin gönüllü tanıtım elçileri olduklarını söyledi.

Vakfın eğitim alanındaki gücünü yaygın ve verimli işbirliklerine borçlu olduğunu ifade eden Polat, eğitim hizmetlerinin tamamını Diyanet İşleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yürüttüklerini vurguladı.

Eğitim faaliyetleri kapsamında burs ve kırtasiye desteklerinin yanı sıra yükseköğrenim öğrenci yurtları, öğrenci evleri, anaokulu, kolej ve üniversite açtıklarını ifade eden Polat, Uluslararası İmam Hatip Lisesi ve Uluslararası İlahiyat Lisans Programı gibi projelerle de 111 ülkeden öğrencilere Türkiye’de eğitim imkânı sunduklarını vurguladı.

Türkiye Diyanet Vakfı desteğiyle uluslararası eğitim programları kapsamında 2.762 öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini belirten Polat, “Sadece kendi evlatlarımıza değil, ümmetin evlatlarına da sahip çıkıyoruz. Dünya üzerinde, genel olarak eğitim-öğretime ve özelde ise din eğitimine erişim imkânından mahrum Müslüman toplumlara bu imkânı sunma hedefiyle faaliyetlerimizi yürütürken aslında öğrencilerin İslamın orta yolunu, sahih kaynaklardan hikmetli bir şekilde öğremelerini hedefliyoruz. Ülkelerini ve çevrelerini aydınlatacak, İslam medeniyetinin aklı selimini ve birikimini idrak eden, ahlak ve maneviyatı önceleyen, bilinçli fertler yetiştirmek amacı ile 7 kıtadan ümmetin evladlarına eğitim imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.

 

ÖNEMLİ NOT!! BAŞVURU TAKVİMİ

Başvuru Tarihleri:
01 ŞUBAT - 31 MART 2019

---

Başvuruların Değerlendirilmesi:
01 - 15 NİSAN 2019

---

Mülakat Tarihlerinin Açıklanması:
15 NİSAN - 01 MAYIS 2019

---

Mülakata Davet Maillerinin Gönderilmesi:
01 - 15 MAYIS 2019

---

Mülakatların Yapılması:
15 MAYIS - 15 HAZİRAN 2019

​​​​​​​---

Sonuçların Açıklanması:
15 HAZİRAN - 15 TEMMUZ 2019

---

Kazananların Vize Başvuruları:
15 TEMMUZ- 15 AĞUSTOS 2019

---

www.diyanet.org.tr

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eşcinsellerin umudu CHP! 'İftar çadırlarından kurtulacağız, özgürleşeceğiz'Önceki Haber

Eşcinsellerin umudu CHP! 'İftar çadırlar...

Diyanet Personeli Dergi Abonesi Olmak Zorunda mı?Sonraki Haber

Diyanet Personeli Dergi Abonesi Olmak Zo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!