Çanakkale, Azmin ve İnancın Zaferidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale, Azmin ve İnancın Zaferidir
Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Çanakkale Zaferinin yoksul Türk halkı için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Kaya,  emperyalizme, “inancın” üstün olduğunun gösterildiği bir dönemin anısına Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106 yıldır gururla kutlandığını söyledi.

Kaya, geçilemeyen sadece Çanakkale değil aynı zamanda milletin kalbindeki sağlam inancın, vatan aşkının, bayrak ve ezan sevdasının bir göstergesi olduğuna vurgu yaparak, bu büyük zaferin; milletin bağımsızlık, özgürlük, birlik ve beraberlik ruhunu geliştirdiğini söyledi. Yoksul ama onurlu Türk halkının aşağılanmayı kabul etmeyeceğini, onurunun incinmesine izin vermeyeceğini kutsiyetine uzanan elleri kırarak gösterdiği bu büyük zaferin hem mazlum milletlere örnek teşkil ettiğini hem de dünya tarihi için önemli olduğuna vurgu yapan İbrahim Kaya şunları söyledi:

“Bu büyük mücadele aynı zamanda bu milletin namus ve şerefi olarak algılanmıştır! Bu nedenle yoksul halk cepheye koşmuştur. Çocuk, kadın, kız, yaşlı, genç adeta düğüne gider gibi ölüme koşmuştur! Çünkü bu mücadele, bu milletin onuruyla ve bağımsızlığıyla sınandığı bir mücadeledir. Bu nedenle Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Türk Milletinin bağımsızlığı, vatanı, bayrağı ve dini için gerektiğinde neleri feda edebileceğini gösterdiği bir direnişin öyküsüdür.

Millet olarak her yıl gururla andığımız Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, tarihin akışını değiştiren önemli bir zaferdir. Bıyıkları henüz terlememiş çocukların şehitlik şerbetinden içmek için koştuğu cephe, bir milletin inancına ve yeniden dirilişine sahne olmuştur. Kahraman Mehmetlerimiz, emperyalizme vatan, bayrak, millet kavramlarının ne kadar önemli olduğunu gösterirken aynı zamanda da önemli bir ders vermiştir!

Kutsal saydığımız değerlerimiz uğruna toprağa düşen kahraman Mehmetçiğimizle gurur duyuyoruz. Bu toprakları bize vatan yapan, imkânsızı başararak Millet olmamızı sağlayan aziz vatan evlatlarını kalbimizde yaşatacağız, onları unutmayacağız. Gelecek nesil bu toprakların milletimiz için ne anlama geldiğini, nasıl vatan yapıldığını öğrenmeli ve Çanakkale ruhuyla yetişmelidir.

Emperyalizme Çanakkale’nin geçilemeyeceğini gösteren kahraman Ordumuz, dün olduğu gibi bugünde vatan topraklarına göz diken hainlere karşı kahramanca mücadele etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Milletiyle ilelebet yaşayacak, kutsiyetine saldıran hainlere karşı aynı kararlılıkla mücadelesini sürdürecektir. Emperyalist güçler bilmelidir ki Türk Milleti asla bağımsızlığından vazgeçmez, devletinin bekasını, al bayrağının gökyüzünde dalgalanmasını, ezanın semaya yükselişini her şeyin üstünde görür. Bu değerlerini korumak için gerekirse bir destan daha yazar!

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde büyük Türk Milletinin gururla yad ettiği bu günü aynı duygularla anıyorum. Vatan topraklarının korunması için kanlarını akıtan, canlarını veren aziz şehitlerimizi ve kahraman komutanlarımızı rahmetle anıyor, onları saygıyla yad ediyorum. Hayatta kalan gazilerimizi de saygı, şükran ve minnetle anıyorum.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hafızlık Yarışması Türkiye Birincisi İzmir'denÖnceki Haber

Hafızlık Yarışması Türkiye Birincisi İzm...

Namaz kıldığı için KovulduSonraki Haber

Namaz kıldığı için Kovuldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!