İsmail Kahraman Kimdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
1940\'da Rize\'de doğumlu olan İsmail Kahraman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Türk siyasetçidir.

Milli Görüş olarak adlandırılan siyasi hareketin önemli isimlerinden olan İsmail Kahraman, Refah Partisi'nden 20. ve Fazilet Partisi'nden 21. Dönem İstanbul Milletvekilli seçildi. 54. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nde Kültür Bakanı olarak görev aldı.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazandı. Aynı dönemde meclis başkanlığına da seçilmiştir.

Tanınmış Rizelilerin hayat hikayelerinden kesitlere yer verilen "Rize'nin Yüzü" adlı kitapta, Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluş aşamasında adının AK Parti olmasını da  İsmail Kahraman'ın önerdiği, Tayyip Erdoğan’ın aklında ise başka bir ismin olduğunu yazılmıştı. İsmail Kahraman o kitapta ayrıca şunları da söylemişti:

“Tayyip Bey’e “Bak, ‘Adalet ve Kalkınma’ güzel bir isim. Bir kuş iki kanatla uçar. Bunu koyalım.” dedim. Tayyip Bey’in aklında bir başka isim vardı, teklif edilmişti: ‘YAP, Yeniden Atılım Partisi.’ Bana ‘Bak YAP diye aksiyon var, “yeniden atılım” çıkışı var” demişti. ‘Bakın, ak, beyazlık, aklık var’ diye yanıt vermiştim. Neticede AK Parti ismi bana aittir.”

Kitapta, Yunan ordusunun Kıbrıs'a asker çıkarması sonrasında 160 arkadaşıyla Yunan sınırına dayanan gönüllü askerlerden birinin İsmail Kahraman olduğu da aktarılmıştı.

Ayrıca Ayasofya'da ayin yapmaya kalkışan guruba karşı Ayasofya'da müze olduktan sonra ilk namaz kılma eylemini yapanlardan bir olduğu da söylenmektedir.

Sosyal kişiliği ile ön plana çıkan İsmail Kahraman; Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği, XX. ve XXI. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Kültür Bakanlığı yaptı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazandı. Aynı dönemde meclis başkanlığına da seçilmiştir.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yine Bangladeş Yine İdam!Önceki Haber

Yine Bangladeş Yine İdam!

Yeni Meclis Başkanı Belli OlduSonraki Haber

Yeni Meclis Başkanı Belli Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!