İzmir 112 Hafızıyla Taçlandı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir 112 Hafızıyla Taçlandı.
DİYANET HABER- Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından gelerek İzmir'deki Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan ve Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen 25'i kız 112 öğrenci, düzenlenen törenle icazetlerini aldılar.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr

Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından gelerek İzmir'deki Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan hafızlar düzenlenen programlarla icazetlerini aldılar. 87 erkek hafız öğrenci Buca Hacı Ahmet Susuzlu Camisi'nde saat 10.00-13.00 saatleri arasında ve 25 kız hafız öğrenci'de Karabağlar Halk eğitim merkezin konferans salonunda  saat 14.00-17.00 saatleri arasında düzenlenen programla icazetlerini aldılar.

İcazet merasimleri İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdür Vekili Kadir Dinç, Diynet İşleri Başkanığı Müşaviri Belgin Konarlı, İlçe müftüleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla dolu dolu geçti. 

İzmir'de 2017 yılı içerisinde 2. si düenlenen İcazet mersiminde  hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrencilerin yetiştiği Kurslar;  

Kestanepazarı erkek Kur'an Kursu,  Eliyazade Akkuş erkek Kur'an Kursu ve 2017 yılı içerisinde eğitime başlayanve ilk hafızını yetiştiren Buca Müftülüğü Ayyıldız Hafızlık Kur'an Kursundan toplam 87 erkek hafız, Şüheda Kız Kur'an Kursu, Büyük hatay Kız Kur'an Kursu, Pınarbaşı Kız Kur'an Kursu, Yusuf Sevim tasmacı Kız Kur'an Kursu ve Nuran Kız Kur'an Kursundan 25 kız hafızıyla toplam 112 Hafız icazetlerini aldılar..

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu; "Kur'an'ın tamamını ezberleyenlere Hafız-ül Kur'an, onu unutmayan ve her daim onunla amel edenlere ise Hamil-ül Kur'an denir. Bizim hedefimiz sadece hafız yetiştirmek değil, İslam alemine Hamil-ül Kur'an yetiştirmek olmalıdır." dedi.

Allah'ın kelamı olan Kur'an'ı baştan sona ezberleyenlere saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Muslu, şöyle devam etti:

"Bu nedenle hafızlarımıza her yönden sahip çıkmalıyız. Bilindiği gibi Kur'an'ın tamamını ezberleyenlere Hafız-ül Kur'an denilmektedir. Onu unutmayan ve her daim onunla amel edenlere ve onun ahlakıyla ahlaklanan kimseye de Hamil-ül Kur'an denir. Bizim hedefimiz sadece hafız yetiştirmek değil, İslam alemine Hamil-ül Kur'an yetiştirmek olmalıdır. Önümüzdeki süreçte hafızlık kurslarında hocasıyla öğrencisiyle hep beraber bu hedefe ulaşmak için gayret içinde olacağız. Geleceğimize yön verecek İslam alimlerini bu kurslarımızda yetiştireceğiz."

Törene katılan Vali Erol Ayyıldız da Kur'an-ı Kerim'in lafzı ve manasıyla dinleyenleri huzura ve sükuna erdiren eşsiz bir kitap olduğunu dile getirerek "Bütün bunlardan öte İslam alimlerinin ifadesiyle Kur'an bizim kulluk kitabımızdır. Bu sebeple neslimizi Kur'an ile tanıştırıp buluşturmak ve kaynaştırmak hepimizin görevidir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdür Vekili Kadir Dinç ise Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesi noktasında kendilerine büyük görevler düştüğüne işaret ederek "Peygamberimiz aramızdan ayrılırken bize iki şey emanet etti. Bunlar Kur'an ve sünneti. Bu iki emanete sarıldığımız sürece asla sarsılmayız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz de bu iki emanete sahip çıkmak adına gece gündüz gayret ediyoruz." diye konuştu.

Programın sonunda Kur'an okuyan yeni hafızlara birer altınla beraber icazetleri takdim edildi.

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ  DiniHaberler.com.tr

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet imam , Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müezzin Alımı YapacakÖnceki Haber

Diyanet imam , Kur'an Kursu Öğreticisi v...

2017 Yılı Hac ve Umre Değerlendirme Toplantısı yapıldıSonraki Haber

2017 Yılı Hac ve Umre Değerlendirme Topl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!