Regaib Kandilinizi Tebrik Ediyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Regaib Kandilinizi Tebrik Ediyoruz
Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, Regaib Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, Regaib Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

18 Şubat Perşembe gecesini Cuma’ya bağlayan gece idrak edilecek olan Regaib Kandilinin milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini belirten İbrahim Kaya, insanın manevi iklimini yenileyen mübarek üç aylara ve insanı huzur ve mutluluğa sevkeden mübarek Regaib Kandiline kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Manevi coşku ve mutluluğun yaşandığı Regaib gecesinin Müslümanların ruh dünyasında huzura neden olduğunu, insan kalbindeki burukluğun, kırıklığın, kötülüğün tamirinde, sosyal yaşantının gözden geçirilerek muhasebesinin yapılmasında önemli bir yeri olduğunu söyleyen Kaya, rahmet, merhamet ve mağfiret gecesinin önümüzdeki günlerin rehberi olacağına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Beşer olarak insanın arzu ve istekleri, tutkuları ve nefsine esir eden duyguları vardır. Bunlar insanı günaha götüren duygulardır. Regaib, işte bu duyguları dizginleyerek kalbimizi Rabbimize çevirmemiz için bize kulluğumuzu hatırlatan mübarek bir gecedir. Bu mübarek gece, Allah’ın rızasına ulaşabilmek için kendimizi sorgulamamız açısından fırsattır. Rabbimizin kapısına varıp af dilemek suretiyle kulluğumuzu hesaba çekip, bu gecenin manevi ikliminden yararlanabilmek için tevhid ve vahdette buluşmanın bir kapısıdır!

Bu mübarek gece de kendimizi hesaba çekelim. Her Müslüman birey, kalbini karartan kötü düşünceleri; kin, nefret ve intikam duyguları başta olmak üzere, yakınlarına, ana babasına, çevresine ve akrabalarına karşı kalbini kötü düşüncelerden arındırmak için bu gecenin feyzinden yararlanmalıdır. Bu gece; ilim, hikmet ve hakikat nuruyla kalbimizi aydınlatarak huzura ermenin mutluluğunu yaşayalım. Kalbimizi mutluluğa, huzura ve feraha kavuşturalım. Bencillikten, hasetlikten, kıskançlıktan, yalandan, iftiradan, kul hakkından kurtulalım. Cenabı Allah’ın verdiği nimetlere şükredelim; gece boyunca ibadet ve dua ile yüce Allah’ı zikredelim, Hz. Peygamber Efendimize salat ve selam da bulunalım, Allah’a yakın olmak, rahmetinden ve mağfiretinden yararlanabilmek için gecemizi nurlandıralım.

Hz. Peygamber Efendimiz şöyle dua ediyordu: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur.” Bu duaya iştirak edelim. Tüm Müslüman kardeşlerimizin iyiliği için dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimizin sonra bütün İslâm âleminin mübarek Regaib Kandilini tebrik ediyor, yapılan ibadet ve duaların kabul olmasını Cenabı Allah Celle ve Celalüh’ten niyaz ediyorum.”

 

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlçe Müftülüğü Tercih İşlemleri BaşladıÖnceki Haber

İlçe Müftülüğü Tercih İşlemleri Başladı

Halkımıza İbadet Aşkıyla Hizmet EdiyoruzSonraki Haber

Halkımıza İbadet Aşkıyla Hizmet Ediyoruz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!