1 Mayıs Emek eve Dayanışma Bayramı Kutlu Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1 Mayıs Emek eve Dayanışma Bayramı Kutlu Olsun
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Covid-19 salgını nedeniyle bu sene 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramının meydanlarda kutlanamayacağına vurgu yapan Taşkın, emeğin ve kardeşliğin anlamıyla kutlanan bu bayramın, özellikle hassas bir dönemde kutlanmasının önemine işaret etti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramının öncelikle çalışma hayatına olumlu katkılar sunması temennisinde bulunan Taşkın, tüm işçilerin ve halkın bayramını kutladığını belirterek, özünde sevgi, barış, kardeşlik ve dayanışma yatan bu bayramın, çalışma hayatının birliğine, beraberliğine ve halkın müşterek duygularının yaşamasına vesile olmasını temenni etti.

Emek ve dayanışma Bayramında işçilerin birlik ve beraberlik içerisinde olması, çalışma hayatındaki olumsuzlukların, çalışanların iş ve işyeriyle ilgili sıkıntılarının özellikle bu sıkıntılı dönemde çözülmesi gerektiğini belirten Necip Taşkın, açıklamasında şunları söyledi:

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramının evlere kapanmak zorunda kaldığımız böyle sıkıntılı bir döneme denk gelmesine üzülüyoruz. Ancak halkımızın sağlık güvenliği açısından alınan önlemlere uymak zorunluluğumuz var. Böyle bir dönemde çalışma hayatının sıkıntılarının giderilmesini istemek önceliğimizdir. Bu çerçevede çalışanların insan gibi yaşayacakları ücret politikasından yanayız. Emeğiyle çalışanların saygınlığından yanayız. İşten çıkarılma korkusu olmadan huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışmalarından yanayız. Çalışanlarımıza sahip çıkmalıyız. Onların sorunlarını görmeliyiz. Çalışma barışının sağlanması zorunludur. Mobbing’in her türüne karşı ciddi önlemler alınmalıdır.

İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde sağlık çalışanlarının hâlâ şiddete maruz kalmaları düşündürücüdür. Şiddete karşı sıkı önlemler alınmadığı, sağlık çalışanlarının güvenliği sağlanmadığı müddetçe sektör çalışanlarından verim alınması mümkün değildir. Sağlıkta Şiddet Yasasının sağlık teşkilatlarında şiddeti önleyemediği görülmektedir. Bu konu da daha ciddi düzenlemeler yapılmalıdır.

İçinde bulunduğumuz zor zamanlarda barışa, huzura, birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Anadolu Sağlık Sen olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyor, iş dünyasına, milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şarce’de nadir elyazma Kur’anlar sergileniyorÖnceki Haber

Şarce’de nadir elyazma Kur’anlar sergile...

Prof. Dr. Aydın Işık Hakka YürüdüSonraki Haber

Prof. Dr. Aydın Işık Hakka Yürüdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!