Görme Engelli Havva Akgül\'ün Öğrenme Azmi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Alanya’da ikamet eden Görme Engelli Havva Akgül (40), 3 yıl önce okumasını öğrendiği Kur’an-ı Kerim’i Tecvidli öğrenmek için kurs görüyor. Görme engelli Havva Akgül’ün Kur’an-ı Kerim öğrenme azmini görenler hayran kalıyor.

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

Gözleri görmeyen Havva Akgül, 1 yıl içinde parmak hissiyle öğrendiği kabartmalı Kur’an-ı Kerim’i bu yıl tecvidli öğrenmek için Hacı Gülser Bulut Kur’an Kursu’na gidip geliyor. Parmak hissiyle öğrendiği için ilk başta sıkıntı çektiğini belirten Havva Akgül, Kur’an-ı Kerim’i öğrendikten sonra çok rahatladığını dile getirdi. Günde 2 saat, haftada 5 gün Hacı Gülser Bulut Kur’an Kursu Öğreticisi Saliha Toksöz Çomulu tarafından eğitim alan Havva Akgül, okuyan kurs arkadaşlarını da dinleyerek takip ediyor.  

İLAHİ VE EZGİLERDE OKUYABİLİYOR

Hacı Gülser Bulut Kur’an Kursu’nun neşelisi olan Havva Akgül, kurstaki arkadaşlarına ilahi de okuyor. Daha çok Abdurahman Önül’ün parçalarını dinleyip okuyan Havva Akgül, Kur’an-ı Kerim’i öğrendiği için şükrettiğini dile getirdi. Kur’anı-ı Kerim’i şuanda rahatlıkla okuyabildiğini dile getiren Havva Akgül, “Allah’a şükürler olsun. Okumasını öğrendim. İnşaAllah Tecvidli olarak Kur’an-ı Kerim’i okumayı da öğreneceğim. Saliha Toksöz Çomulu Hocama ve Alanya Müftülüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

YETERKİ GÖNÜLLERİMİZ ENGELLİ OLMASIN 

Hacı Gülser Bulut Kur’an Kursu Kur’an-ı Kerim Öğreticisi Saliha Toksöz Çomulu, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin engel olmadığını belirtti. Çomulu, “Yeter ki gönüllerimiz engelli olmasın. Havva Akgül hanımla birlikte 2. engelli talebem oldu. Burada da görüyoruz ki, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için engel yok. Havva Akgül hanım kurstaki diğer arkadaşlarına hem örnek oluyor hem moral oluyor. Kur’an-ı Kerim’i Tecvidli öğrenmeye gelen diğer arkadaşlarını dinleyerek de öğrenme yapıyor. Onun bu şekilde Kur’an-ı Kerim’i öğrenme azmini görenler daha çok hevesleniyor ve öğreniyor. Arkadaşlarının performansını arttırıyor” diye konuştu.

ÖĞRENMEK İSTEYEN HERKESE KAPIMI AÇIK

Hacı Gülser Bulut Kur’an Kursu Kur’an-ı Kerim Öğreticisi Saliha Toksöz Çomulu, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek isteyen herkese kapısının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. Çomulu, “Yeter ki insanlarda öğrenme hevesi olsun. Cuma günleri sohbet ve duamız var. Bütün bayanlarımızı bekliyoruz. Ögrenmek isteyene kapımız açık. Kur’an Kursumuzda 2 sınıfımız var. 2 öğreticiyiz. Fedakarca görevimizi icra ediyoruz. Zeynep Gönenli hocamızla birlikte. Kursumuzun cep telefonu var, öğrenmek isteyen bayanlarımız 0535 722 55 65 nolu telefonu arayabilir. Bize müftümüz Mustafa Topal’ın çok büyük destekleri var. Müftümüz bu konularda çok hassas. Özellikle engellilerin Kur’an-ı Kerim öğrenme konularında çok büyük destekleri var” şeklinde konuştu.

gorme-engelli-bayanin-kuran-i-kerim-ogrenme-azmi--ortadaki-70-yasindaki-saniye-koletelioglu

70 YAŞINDA KUR’AN-I KERİM ÖĞRENİYOR

Görme engelli Havva Akgül’ün Kur’an-ı Kerim azmini görünce göz yaşlarına boğulan 70 yaşındaki Saniye Köletelioğlu’da şunları konuştu: “Havva kardeşimi görünce çok duygulandım. Benimde okur yazarım yok. Ama çok şükür Kur’an-ı Kerim öğreniyorum. Havva kardeşim hevesi ve azmi beni çok duygulandırdı. Beni daha çok öğrenmeye sevk etti.”

“ENGEL OLMA GÖNÜL AL” PROJESİ İLE ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA DİN EĞİTİMİ VERİLİYOR 

 Alanya İlçe Müftülüğü, Engel Olma Gönül Al Projesi kapsamında engelli vatandaşlara Kur'an-ı Kerim öğrettiğini ifade eden ilçe müftüsü Mustafa Topal, yatalak olan ve camiye gelemeyenlerin evlerine de din görevlileri gönderildiğini söyledi. Yaklaşık 3 yıl önce bu projeyi başlatarak engellilere hem dini eğitim, hem de Kur’an-ı Kerim’i öğrettiklerini belirten Topal şunları söyledi: “Bizim için hiçbir engel yok. Yeter ki gönüller öğrenmek istesin. İnsanlar öğrenmek izin azim göstersin. Bizde gerekirse ayaklarına kadar gider öğretiriz.”  

DİN GÖREVLİLERİ ARKADAŞLARIMIZA VE ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Son zamanlarda Alanya’da din eğitimi ve Kur’an-ı Kerim öğrenmek için azim gösteren engellilerin olduğunu dile getiren ilçe müftüsü Mustafa Topal sözlerine şöyle son verdi: “Bu konuda hem engelli vatandaşlarımızı hem de din görevlilerimizi tebrik ediyorum. Onların azimleri diğer vatandaşlarımızı da teşvik ediyor.”      

 

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

 

Haber: Gerçek Alanya

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Memura en az 122 lira zamÖnceki Haber

Memura en az 122 lira zam

Faturaları Nasıl Düşürürüz?Sonraki Haber

Faturaları Nasıl Düşürürüz?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!