Melikgazi'de 63 Hafız İcazetlerini Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı 3 erkek 4 kız yatılı Kur’an Kursunda hafızlıklarını tamamlayıp mezun olan toplam 63 öğrencinin hafızlık merasimi Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Melikgazi İlçe Müftülüğümüze bağlı 3 erkek 4 kız yatılı Kur’an Kursumuzdan hafızlıklarını tamamlayıp mezun olan Taşçıoğlu Erkek Yatılı Kur’an Kursu 18, Hisarcık Erkek Yatılı Kur’an Kursu 18, Uhud Kız Yatılı Kur’an Kursu 11, ÖzkoyuncuKız Yatılı Kur’an Kursu 4, ZeynelabidinKız Yatılı Kur’an Kursu 12 öğrenci olmak üzere toplam 63 öğrencinin hafızlık merasimi Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Törene Kayseri İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin GÜVEN, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel KAHRAMAN, Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Mehmet ALTUNKAYA, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir KABDAN, İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Melikgazi Müftülüğü Taşçıoğlu Erkek Yatılı Kur’an Kursu Öğreticisi Ali ÖZTÜRK’ün Kur’an tilavetiyle başlayan törende Melikgazi İlçe Müftüsü Musa DOLAR açılış konuşmasında: “ Küfrün karanlığından imanın aydınlığına erdiren Allah’a hamdolsun. İmam edip iyi işler yapan, Kur’an ışığında hareket edenlere Kur’an şefaat eder ve şefaat hiç kuşkusuz kabul olunur. Kim Kur’an-ı ezberler ve onunla amel ederse kendisi cennete gideceği gibi ailesinden 70 kişiye şefaat hakkı tanınacağı Allah Râsulü (s.a.v.) tarafından müjdeleniyor. Hafızlık müessesi gayret gerektirir. Birlikte Kur’ana hizmet ediyoruz. Bu ne büyük şereftir. Kim derse desin bu dava kutlu bir davadır. Bu dava kurtuluştur, Allah rızasını kazanma yoludur. Herkese nasip olmayan hafızlık bu kardeşlerimize nasip olmuştur. Kendilerini, anne-babalarını ve öğretmenlerini tebrik ederim.” Diyerek katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti.

İl Müftümüz  Doç. Dr. Şahin GÜVEN Konuşmasında: “ Kur’an Kurslarımızda bizlere Kur’an öğreten ve yaşayarak örnek olan hocalarımıza, Kur’an Kurslarımızın yapımında ve yaşatılmasında emeği geçen hayırseverlerimize, Kur’an kurslarımızı 7’den 70’e dolduran öğrencilerimize, toplumdan gelen her türlü ayartmalara rağmen çocuklarını Kur’an kurslarımıza gönderen anne-babalara, hassaten bu programın düzenlenmesine vesile olan hafız ve Hafızelerimeteşekkür ediyorum.  “ Kur’an-ı biz indirdik onun koruyucusu bizleriz”  ayeti vesile olarak hafızları kullanmaktadır. Kur’an-ı ezberlemek yetmez Kur’an-ı anlamak ve yaşamak gerekiyor. Bunun üzerinde durmak gerekir. Düzenlenen törenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Programın akışında Müftülüğümüz Tasavvuf Korosu İsmail HAKKI SOLMAZ ın yönetiminde ilahi ve kasideler okudu, Taşçıoğlu Kur’an Kursu hafızı Osman ÖZAŞIR, Hisarcık Kur’an Kursu hafızı Esad DEMİRALP Kur’an Kerim tilavet ettiler. Tören, hafızlıklarını tamamlayan 63 öğrencilerimize diplomaları ve çeşitli hediyeler takdim edildikten sonra Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir KABDAN’ın hatim duasıyla “ Hitamuhu misk” tadında sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mehmet Görmez Moskova Camii'nde hutbe okuduÖnceki Haber

Mehmet Görmez Moskova Camii'nde hutbe ok...

Yahudi Düşmanı Müftünün Otelini Yahudiler İşletiyorSonraki Haber

Yahudi Düşmanı Müftünün Otelini Yahudile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!