Tosya'da 10 hafız Taçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Tosya’da 5’i erkek 5’i de kız olmak üzere 10 çiçeği burnunda hafızlar önceki gün ve dün olmak üzere taç giydirme ve icazet törenleri coşkulu kalabalığın katılımı ile gerçekleştirildi.

İslam dininde hafız olmanın, hafız kalabilmenin önemi ve Allah katındaki yerinin ne kadar büyük bir noktada olduğunu bilen aynı zamanda yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ışığında ömür çizgisini çizen Kur’an aşığı gençlerimizin yetiştirildiği Kur’an Kurslarımızdan Tosya Hamzababa Kur’an Kursu ve Fazıl Ateş Kız Kur’an Kurslarımızda yetişerek Hafız olan 10 kişiye icazet töreni yapıldı.

İlk tören Perşembe akşamı Müftülük Konferans salonunda gerçekleştirildi. Bayanlara yönelik yapılan programda Müftü Basri Bektaş Hafızlara hediyelerini takdim ederek salondan ayrıldı. Daha sonra bayan hafızlar tarafından çeşitli ilahiler ve oyunlar sergilendikten sonra Hafızlık taçları giydirilerek program sona erdi.

Cuma sabahı ise sabah namazının kılınmasının ardından bayan ve erkek cemaatine Belediye Düğün Salonunda kahvaltı ikramı yapıldı. Programa olan yoğun ilgi nedeniyle tıklım tıklım dolan salonda kimi vatandaşlar bu güzel günü ayakta izledi. Kahvaltı sonrası erkek Hafızlar için tören gerçekleştirilirken sahneye çıkarılan erkek hafızlar ve hocaları tüm misafirlere tanıtılıp çeşitli hediyeler verilerek onurlandırıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak Tosya Müftüsü Basri Bektaş bir konuşma yaptı Bektaş yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi. “Elbette çok şeyler söylenebilir, söylememiz de lazımdır. Biz bu hocalarımızı, hanım kızlarımızı, hafızlarımızı bulsaydık dünyanın en güzel ziyneti ile süslerdik. Hatta imkanımız olsaydı terazinin bir kefesine hafızımızı bir kefesine de altın doldurup yine de kıymetini verdik diyemezdik. Ama işte Tosya’lı gönlünden verdi, gönlünü verdi asıl ödülü aldılar. Analarını, babalarını, hocalarını, emeği geçen tüm hayır sahiplerini tebrik etmek bana düşer mi bilmem ama tebrik ediyor, cenab-ı hak cennet nimetleri ile hepsine mukavelede bulunsun inşallah diyorum. Aziz kardeşlerim elbette bir takım şeyler biz de yapmaya çalıştık elimizden geldiği kadar. Bu sene hiçbir kimseye gidip de hafızlarımız için şöyle şöyle demedik. Niye demedik zaten veriyor Tosya’lı, zaten gitseydik her kapıdan mutlaka bizde bir şeyler yapalım derlerdi. Allah hepinizden razı olsun, görüyorsunuz içimizdeki Kur’an aşkı bizleri salonlara sığdırmıyor, tıklım tıklım dolu seyircimiz önünde Hafızlarımızın bizlere verdiği hediyeyi kabul ediyoruz. Buradan tekrar hafızlarımızı, hocalarımızı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra özellikle Tosya Hamzababa Kur’an Kursu’nun yapımında fazlasıyla emeği olan eski Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz kürsüye çıkarak gözyaşları içinde vatandaşlara hitap etti. Verdiği emeklerin karşılığını görmenin mutluluğunu yaşadığını belirten eski Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz Hafızlara bakarak duygulandı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Korkmaz konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi. “Biz Tosya’ya geldiğimiz zaman bir şeyin eksikliğini hissettik ve bu ocağa biraz da biz odun atalım diyerek kolları sıvadık. Hatırlayacaksınız ilk programı 2012 Ekim ayında yapmıştık. Biz geldik gördük bu hizmet eksik ve başladık 10 ay gibi bir sürede Hamzababa Kur’an Kursu binamızı bitirdik. Bizim arzu ettiğimiz 3 tane yıldız vardı bunlar; Hamzababa Kur’an Kursu, Osmanlı Camii ve Üniversite inşaatı dedik. Bunu başkan ve yardımcımız siz değerli vatandaşlarımızda biliyor. Bu memleketin bu milletin ışık kaynağıdır. Hamzababa Kur’an Kursu üstten aşağıya ışık saçacak. Mihrap ehli olabilmek için hafız olmak şart. Olmayanlarda mihrap ehli oluyor ama hafızlık bir başka. Bu nimetin kıymeti, bu hizmetin güzelliği hiç bir şey ile ölçülmez. Hafız olmanın insana vermiş olduğu avantajlar hiçbir şekilde sayılamaz. İnşallah seneye daha güzelleri olacak, sayımız daha da artacak.

Allah yar ve yardımcımız olsun, bu kardeşlerimizin anne ve babalarını tebrik ediyorum. Özellikle bu yavrularımızın kendilerini tebrik ediyorum. Be elde edilen nimetin elde kalması lazımdır. Hafız olmak kolaydır ama hafız kalmak çok zordur, hacı olmak kolaydır ama hacı kalmak zordur. Hoca olmak kolaydır ama hakiki manada hoca kalmak zordur. Zor olanı inşallah başaracaksınız, başarmak mecburiyetindesiniz. Konuşmam da bir kişiyi özellikle zikredeceğim bize bu Kur’an Kursu yetmiyordu dedik yenisini yapalım. İnşaat işinden biz anlamayız dedik ki bu işlerden anlayan birini getirelim dedik. Ahmet Sirkeoğlu kardeşimize rica ettik hemen kabul etti. Mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin bu kursta çok emeği var. Buraya katılmaktan ötürü de çok memnun oldum Allah razı olsun çok duygulandım teşekkür ediyorum. Bu yavrularımıza da Allah’tan rahmet diliyorum, rızık kapıları açık olsun, Allah kazadan beladan korusun.” Diyerek duygu dolu konuşmasına son verdi.

Daha sonra Tosya Din Görevlileri Derneği üyeleri tarafından çeşitli ilahiler söylendikten sonra her zaman olduğu gibi en önde Türk Bayrağı, arkasında yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim, hafızlarımız ve Tosya’lı vatandaşlar ile okunan ilahiler ile Ulu camii önüne kadar gidildi. Bu yürüyüşte oldukça duygulu anların yaşandığı görülürken özellikle Kur’an Kurslarında evlatlarını gönderen anne babalar ve hocalarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Ulu camii önünde İl Müftüsü Osman Aydın tarafından yapılan konuşma dua ile devam etti. Bayan hafızlarımız tarafından Ulu Camii’de, erkek hafızlarımız tarafından ise Meraş-i Abdurrahman Paşa Camii’nde okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile muhteşem program sona erdi. Bizde Tosya Haber37 Gazetesi olarak hafızlarımızı, anne babalarını, hocalarını ve emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğuya yeni giden öğretmenler Kürtçe öğrenecekÖnceki Haber

Doğuya yeni giden öğretmenler Kürtçe öğr...

Din Gönüllüsü dertlidir ve Din Hizmetinde ciddiyet esastırSonraki Haber

Din Gönüllüsü dertlidir ve Din Hizmetind...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!